≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nije imao šta da jede, kopačke je našao u đubretu, sada Junajted za njega daje 120 miliona

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vreme je da Osimen zaigra u Premijer ligi

  • 5
Viktor Osimen Foto. AP/Tanjug

Nije tajna da je Mančester junajted potreban jedan kvalitetan napadač kako bi se Crveni đavoli konačno vratili u sam vrh i bili konkurenti za titulu u Premijer ligi i Ligi šampiona!

Vut Veghorst je stigao na pozajmicu samo da "popuni rupu", Antoni Marsijal je više povređen nego što igra (na leto napušta klub), dok Markus Rašford svoje najbolje partije pruža kada je na boku.

Otuda i ne čudi plan menadžera Đavola Erika ten Haga da na leto "odreši kesu" i reši goruće pitanje, a engleski mediji ističu da je napadač Napolija Viktor Osimen definitivno prvi izbor. Toliko su na Old Trafordu ubeđeni da će im pomoći, te će u Napulj poslati ponudu tešku 120 miliona evra.

Osimen je svojim partijama svakako zaslužio da se nađe u Premijeršipu, u jednom od najvećih klubova sveta. Pogotovo i što iza sebe ima jednu tužnu životnu priču, odnosno kako je u teškim uslovima uspeo da se domogne fudbala.

Odrastao je u Lagosu sa ocem i bratom, bez majke, radeći svakakve poslove da bi preživeo dan. Prodavao je pića na semaforima širom grada u kom je odrastao, sve dok jednog dana na đubrištu nije pronašao par kopački. Ispostavilo se da mu je to promenilo život i spaslo ga od siromaštva u Nigeriji. Tada je krenula njegova fudbalska karijera.

- Bilo je jako teško kada smo ostali bez majke, a još teže kada je i otac ostao bez posla. Nismo imali dovoljno da jedemo, ali sada mogu da dam svojoj porodici sve što žele otkakos am postao profesionalac - rekao je Nigerijac svojevremeno.

Pažnju je privukao 2015. godine na U17 Svetskom prvenstvu, Volfsburg ga je uzeo 2017. godine, ali su ga povrede i te kako ukočile u Bundesligi. Zatim je otišao u Šarlroa, zablistao je u Lilu i omogućio sebi prelazak u Napoli.

Sada je prvi strelac Serije A i nezaustavljivo vodi Napolitance kako tituli s obzirom na to da imaju 13 bodova više od drugoplasiranog Intera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA