Vreme čitanja: oko 1 min.

Real dao ultimatum Anćelotiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kriza Madriđana alarmirala čelnike kluba

  • 1
Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Karlo Anćeloti Foto: Tanjug/AP

Šef stručnog štaba Reala Karlo Anćeloti mora da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo ako želi da i dalje bude trener fudbalera madridskog kluba, prenose španski mediji.

Real je u poslednjih pet mečeva u La Ligi pobedio na samo dve utakmice, a trenutno se madridski klub nalazi na drugom mestu na tabeli sa osam bodova manje od prvoplasirane Barselone.

Španski mediji podsećaju da je Real poražen od Barselone (1:3) u finalu Superkupa Španije, a madridski klub bio je na ivici eliminacije iz Kupa kralja pošto je uspeo da savlada Viljareal 3:2 iako je gubio 2:0.

Realu predstoje mečevi osmine finala Lige šampiona protiv Liverpula, kao i dueli sa Barselonom u polufinalu Kupa kralja.

Španski mediji tvrde da je rukovodstvo Reala uputilo ultimatum Anćelotiju da mora da osvoji Svetsko klupsko prvenstvo, koje se igra u Maroku. "Kraljevski klub" će u subotu u polufinalu SP klubova igrati protiv egipatskog Al Ahlija. U drugom polufinalu sastaće se Flamengo i Al Hilal iz Saudijske Arabije.

Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Karlo Anćeloti Foto: Tanjug/AP

Real će biti oslabljen na meču protiv Al Hilala, pošto zbog povrede neće igrati Tibo Kurtoa, Eder Militao, Lukas Vaskez, Ferlan Mendi i Karim Benzema.

- Čelnici Reala više nemaju poverenja u Anćelotija posle poraza od Barselone u finalu Superkupa Španije. Oni ne veruju da italijanski stručnjak može da izvuče tim iz krize, pošto je na poslednje tri utakmice u La Ligi osvojio četiri boda - navode španski mediji.

Finale Lige šampiona FK Liverpul - FK Real Madrid Karlo Anćeloti Vinisijus Foto: Tanjug/AP

Anćeloti je navodno ljut na čelnike Reala zato što nisu doveli pojačanja u zimskom prelaznom roku.

- Anćeloti je ogorčen na rukovodstvo kluba, pošto je stalno isticao da je poslednjih 11 utakmica odigrao sa fudbalerima koji su premoreni i opterećeni povredama. On je isistirao da mu klub dovede makar jednog napadača, a na kraju je ispalo da šest takmičenja mora da igra sa samo 16 fudbalera - zaključuju španski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Y

    7. februar 2023 | 11:14

    Vidite kako radi veliki klub,a mi ne možemo oterati Coknu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA