≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Al Hilal šokirao Flamengo: Heroj Al Davasri posle Argentine na Mundijalu sa 2 gola "rastužio" i Brazilce

Vreme čitanja: oko 1 min.

Al Hilal će se boriti za trofej protiv Real Madrida ili egipatskog Al Ahlija

  • 2
FK Al Hilal Foto: Tanjug/AP

Prvi finalista Svetskog klupskog prvenstva je Al Hilal koji je napravio veliko iznenađenje i savladao Flamengo sa 3:2. 

Tim iz Saudijske Arabije je dobro počeo meč i poveo već u 4. minutu preko Salema Al Davasrija koji je bio precizan sa penala. Usledilo je izjednačenje u 20. minutu kada je Pedro na asistenciju Metuzinja postigao gol.

Ipak, na poluvreme Al Hilal odlazi sa vođstvom od 2:1 posle novog penala koji je realizovao Al Davasri. Brazislki tim imao je težak zadatak da sa igračem manje poravna rezultat i uvede meč u neizvesnu završnisu. Tako, Južnoamerikanci su napadali, ali je umesto izjednačenja, usledio novi gol, i to, u 70. minutu kada je Vijeta doneo prednost svom timu od 3:1.

Do kraja, Pedro je samo smanjio rezultat na 3:2.

Zanimljivo je, i to, da je strelac dva gola Al Davasri dospeo u prvi plan kada je na nedavno završenom Mundijalu u Kataru postigao odlučujući gol u 1. kolu protiv Argentine kada je Saudijska Arabija slavila sa 2:1.

Posle pobede, Al Hilal će se boriti za trofej protiv Real Madrida ili egipatskog Al Ahlija koji se sastaju u sredu, a f inale je zakazano za 11. februar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA