≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Otkriven tajni plan Saudijske Arabije da kupi Mundijal, u "prevaru" uključeni i Grci

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nije u pitanju klasična prevara, ali je činjenica da su Saudijci mogli da skuju paklen plan s obzirom na to da imaju dosta novca

  • 2
Saudijska Arabija, navijači Foto: Khaled DESOUKI / AFP / Profimedia

Nije tajna da Sudijska Arabija očajnički želida organizuje Svetsko prvenstvo 2030. godine, nakon što su njihove komšije iz Katara to uspešno uradile prošle godine!

Otuda su Saudijci i te kako odlučni u nameru da Mundijal za sedam godinadovedu u svoju zemlju, uz pomoć novca kojim bi "podmazali" Grčku i Egipat.

Naime, list "Politiko", medij za kog stoje Nemci u SAD, navodi da je Saudijska Arabija ponudila Grčkoj i Egiptu da im plati gradnju svih sportskih stadiona ako pristanu da se udruže i zajedno organizuju SP. U zamenu, Saudijci bi dobili 75 odsto utakmica.

O toj ponudi navodno se razgovaralo leta 2022. godine, u privatnoj poseti vladara Saudijske Arabije Mohameda bin Salmana i grčkog premijera Kirijakosa Micotakisa.

Herve Renard Selektor Saudijske Arabije na SP u Kataru Foto: Tanjug/AP

Nije jasno da li je ponuda prihvaćena, ali je činjenica da ove tri zemlje rade na zajedničkom predlogu za domaćinstvo. Arabija se, s druge strane, uzda u to da bi preko Egipta mogla da dobije glasove iz Afrike, dok bi i Grčka donela određeni broj evropskih glasova. Takođe, tu su i glasovi iz Azije i ne bi bilo iznenađenje da ovo potencijalno "trojstvo" pobedi.

Glavni rivali će im biti zajedničke kandidature Španije, Portugalije i Ukrajine, odnonso Argentine, Urugvaja, Paragvaja i Čilea.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    8. februar 2023 | 11:57

    Da je neke pravde, juznoamerikanci bi trebali dobiti to SP. Tamo se fudbal istinski voli i igra iz ljubavi. Ali pošto se u današnje vrijeme sve vrti oko novca i političke moći, od te priče neće biti ništa…

  • Mihailović

    8. februar 2023 | 10:08

    Ovo je za malo gluplje koji bi možda poverovali...za stadione bi i mogli poverovati zbog bogastva SA, ali 75% utakmica?! Komedija...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA