≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Katar želi da kupi Mančester Junajted: Poslali ponudu koju Glejzeri neće moći da odbiju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Banka koja vodi pregovore i postupak prodaje i dalje prikuplja ponude, a navodi se da je "u priči" i dalje i najbogatiji Britanac, Džim Retklif.

  • 0
FK Mančester junajted -  FK Kristal Palas Foto: Tanjug/AP

Kao bomba je odjeknula vest da grupa investitora iz Katara želi po svaku cenu da kupi Mančester Junajted, a čini se i da su na dobrom putu da to ostvare.

Naime, reč je o grupi katarskih investitora, a jasno je da iza svega stoji i sama država, odnosno emir Tamim bin Hamad Al Tani . Poslednjih godina, navijači su potpuno nezadovoljni trenutnim vlasnicima, porodicom Glejzer, i odlučni su da oni moraju napustiti klub.

Čini se da tu neće biti previše začkoljica, jer je reč o pravoj ponudi koja se ne odbija. Naime, navodi se da je ponuda katarskih investitora čak 8 milijardi funti, od čega će čak 6 milijardi otići direktno Glejzerima, dok će ostatak novca biti uložen u sam klub i njegovu infrastrukturu.

Old Traford, FK Mančester Junajted, stadion Foto: David Blunsden / Actionplus / Profimedia

Ipak, i tu bi moglo da bude problema. Naime, kako se navodi, Katar ne želi deo akcija, već kompletne akcije i apsolutnu "vlast", te će biti neophodno da Glejzeri prihvate ovakvu ponudu u potpunosti.

I sam šeik Tamim bin Hamad Al Tani je u više navrata isticao da je veliki navijač Mančester Junajteda, i kako se navodi, odlučan je u nameri da postavi ponudu koju niko neće nadmašiti.

Banka koja vodi pregovore i postupak prodaje i dalje prikuplja ponude, a navodi se da je "u priči" i dalje i najbogatiji Britanac, Džim Retklif. Ipak, teško da će bilo ko moći da parira ponudi katarskih investitora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA