≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prosinečki tužan zbog odlaska Ćira Blaževića, "zbog kog je otišao u Zvezdu": "Možda sam kao klinac bio ljut"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni fudbaler imao je specifičan odnos sa "trenerom nad trenerima"

  • 0
Robert Prosinečki Foto: MN Press

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević preminuo je u 88. godini života posle duge i teške bolesti sa rakom prostate.

Ćiro će ostati upamćen kao jedan od najvećih trenera hrvatske ikada i kao "trener nad trenerima", koji je vodio najveća imena hrvatskog fudbala.

Poseban odnos Ćiro je imao sa Robertom Prosinečkim, inače legendom Crvene zvezde. Ostala je legenda da je Ćiro Blažević zaslužan zbog toga što je Prosinečki završio u Zvezdi, jer je navodno procenio da nije dovoljno talentovan za crveno-bele.

- Imali smo specifičan odnos. Veliki je šok, koliko god je pričao o bolesti, veliki šok. Otišao je veliki čovek i trener koji je svima nama obeležio karijere i od koga smo puno naučili - izjavio je Robert Prosinečki povodom smrti čuvenog trenera Miroslava Ćire Blaževića.

Blaževićeva najpoznatija izjava je "da će pojesti trenersku diplomu ukoliko Prosinečki postane igrač" kada je 1987. godine tada talentovani vezni fudbaler napustio Dinamo i prešao u Crvenu zvezdu, sa kojom je kasnije postao prvak Evrope u Bariju.

- Možda sam kao klinac bio nešto ljut, normalno, kad odeš iz svog grada, ali imali smo dobar odnos. Puno puta smo pili kafu i pričali o svemu. Uz motivaciju, bio je i trener koji je obeležio hrvatski fudbal - trećim mestom na Mundijalu u Francuskoj i titulom sa Dinamom 1982. godine - rekao je Prosinečki za N1.

- Naučili smo puno od njega i svima nam je jako teško, makar smo to očekivali, doživeo je lepe godine, izgledao fenomenalno, bio je drugačiji i svima će nam nedostajati - dodao je Prosinečki.

- Bio je pravi borac, obeležio je hrvatski fudbal i medije, ništa neće biti isto bez njega. Proživeo je lep život i imaće "gore" šta pričati ljudima - istakao je Prosinečki.

Video: Kustić: Teško je prihvatiti da neće biti više sa nama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA