≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bura u Italiji: Čovek koji je rekao da "mrzi Juventus" među sudijama koji će suditi Juventusu za malverzacije

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zbog simka iz 2019. gde priznaje kako mrzi juve sudija Ćiro Santorijelo se našao na udaru navijača "Stare Dame" i to ga je dovelo u neugodnu situaciju pred početak suđenja koje je zakazano za kraj marta. Prema poslednjim informacijama, odlučeno je da ipak ne bude prisutan tokom prvog saslušanja

  • 0
sudija Ćiro Santarijelo Foto: twitter/JU29ROTEAM

Ćiro Santorijelo, jedan od trojice tužilaca iz Torina koji vodi istragu "Prisma" protiv Fudbalskog kluba Juventus, neće se pojaviti na prvom ročištu koje je zakazano za 27. mart, prenose italijanski mediji. Interesantan je i razlog zbog kojeg Santorijelo neće biti među trojicom svojih kolega na prvom saslušanju čelnika Juventusa za finansijske malverzacije.

Društvenim mrežama ovih dana kruži video koji datira iz 2019. godine na kojem Santorijelo kaže "Ja sam veliki navijač Napolija i mrzim Juventus".

Prema navodima Gazete, Santorijelo se, baš zbog tog snimka, neće pojaviti na prvom saslušanju okrivljenih da bi se izbegle neke neprijatne scene, ali to što će biti odsutan ne znači da će sudski tim čiji je član biti manje kredibilan da započne slučaj.

Sudije Mario Bendoni i Marko Đanoljo će se suočiti sa onime što će im pravobranioci Juventusa predstaviti kao dokaze u korist već sankcionisanog kluba.

Juve je, podsetimo, kažnjen oduzimanjem 15 bodova od strane Fudbalskog saveza Italije zbog poslovanja zbog nesavesnog poslovanja i prikrivanja iznosa plata igrača.

Gazeta takođe prenosi da ta kazna nema nikakve veze sa sudijom Santorijelom koji je jedan od glavnih zaduženih u istrazi pod nazivom "Plasma".

"Bjankoneri" su inače oslobođeni optužbi da su veštački naduvali transfer vrednosti u aprilu 2022, ali je slučaj ponovo otvoren nakon prisluškivanja i dokumenata koje je kasnije zaplenila Finansijska policija. Fudbalski savez Italije je prošle nedelje objasnio da je krivicu Juventusa utvrdio sud zahvaljujući "dokumentaciji direktora kluba, sa izjavama i iz relativnih rukopisa, nedvosmislenim presretnutim razgovorima i daljim dokazima koji se odnose na prikrivanje dokumentacije ili čak manipulisanje fakturama”.

Video: Vlahovićev menadžer za Telegraf: Pregovori sa Juventusom poslednjeg dana vođeni su 16-17 sati

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA