≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Primera formirala komisiju da bi zaustavila vređanje najomraženijeg fudbalera lige

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predsednik La Lige Havijer Tebas je pokrenuo ovo pitanje i mehanizme za koje očekuje da će dati rezultata u slučaju Vinisijusa Džuniora iz Reala

  • 0
Vinisijus Žunior Foto: Pressinphoto / ddp USA / Profimedia

Fudbaler Reala Vinisijus za vreme svog boravka u Španiji iz nekog razloga je stekao etiketu najomraženijeg igrača lige. Gde god da Real gostuje, scenario je svuda manje više isti: Vinisijusa vređaju sa tribina, a često to budu i rasistički povici.

Najužasnije su ga nedavno "uzeli u na zub" ultrasi Atletiko Madrida pred gradski derbi, kada su lutku kojoj su prethodno navukli dres Vinisijusa obesili na nadvožnjak u blizi trening centra Reala. Prema poslednjim informacijama, šestorica vandala odgovorna za ovaj čin su uhapšena, a jedan od njih je čak učestvovao u tuči 2016. godine koja je dovela do smrti navijača Reala.

La Liga želi da svemu tome stane na put pa je, prenose tamošnji mediji, oformila posebnu komisiju koja će se isključivo baviti problemom mržnje navijača prema Vinisijusu odnosno kako da se ona iskoreni sa stadiona.

- Oformili smo komisiju, već smo krenuli sa pitanjima tužbi. Pratićemo sve utakmice Reala, u najkonfliktnijim sredinama gde postoje indicije da će se igrač vređati - potvrdio je prvi čovek La Lige Tebas.

- U La Ligi ne može da igra fudbaler koga vređaju na svim stadionima. I to su veoma ozbiljne uvrede. Moramo pronaći rešenje. Problem postoji, mi ga moramo rešiti - dodao je Tebas očito rešen da svemu ovome stane na put.

Komisija, predvođena Tebasom, poslednju tužbu pisala je protiv navijača za vređanje Vinisijusa na meču protiv Majorke. Na toj utakmici Brazilac se našao i na udaru igrača domaćeg tima koji su ga konstantno verbalno napadali a nisu prezali ni od prljavih startova.

Do sada, šest tužbi je pisano za rasističko vređane Realovog Brazilca, samo ove sezone.

- Vinisijusu se mora omogućiti da igra fudbal bilo gde i da ne bude izvređan. To je naš cilj, bilo da je u pitanju Vinisijus ili neki drugi igrač. U ovom slučaju to je Vinisijus i evidentno je da imamoproblem koji moramo da rešimo. Ovako više ne može.

La Liga je najavila da će ubuduće na svakom meču Reala biti angažovana tri do četiri čoveka zadužena da lociraju sve rasističke i druge ispade usmerene i ka Vinisijusu i ka drugim igračima.

Video: Juranović o stavljanju Vinisijusa u džep: Pokazali smo taj dišpet kako bi rekli u Splitu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA