Vreme čitanja: oko 1 min.

Real će igrati za svetsku titulu: Greške pokopale Al Ahli, Modrić promašio penal, kazneni poker Madriđana

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kod prvog gola je usledila kardinalna greška, a kod drugog je odbrana bila suludo pogubljena na odbitku

  • 0
Real Madrid Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Real Madrida imaće priliku da objedine evropski i svetski tron pošto su u planetarnom klupskom polufinalu u Maroku savladali Al Ahli sa 4:1.

Madriđani će za još jednu titulu igrati protiv Al Hilala koji je iznenadio Flamengo, te će upravo taj klub biti poslednja prepreka za novu dominaciju evropskih klubova.

Što se tiče samog meča, Al Ahli je više sebe zakopao u ovom susretu nego što je Real uspeo sebi da obezbedi lak prolaz.

Real Madrid i Al Ahli Foto: Tanjug/AP

Kod prvog gola je usledila kardinalna greška, a kod drugog je odbrana bila suludo pogubljena na odbitku, dok su ona druga dva primljena u nadoknadi.

Umesto da se ode sa zadovoljnom nulom na poluvreme, Metvali ne čisti jednu prilično laku loptu u 42. minutu, a to plivanje u prazno koristi Vinisijus Žunior koji koristi autoput ka golu i lobom donosi prednost Realu.

Real Madrid i Al Ahli Foto: Tanjug/AP

Izgleda da je to prilično ubedačilo protivnika koji je izašao ne baš snađen u drugom delu igre, pa je posle šuta golman odbranio i poslao loptu direktno u noge Fedeu Valverdeu koji je poput stubova prevario mnogobrojnu odbranu Al Ahlija i pogodio za 2:0.

Kada su svi pomislili da će biti to lak posao za madridskog velikana, Eduardo Kamavinga pravi penal u 64. minutu, te sudija Kabrera pokazuje na belu tačku odakle Ali Malul smanjuje na 2:1.

Al Ahli je dobio još jedan život u 86. minutu kada je VAR ukazao na penal na drugoj strani, ali je šut Luke Modrića bio zaustavljen od strane El Šenavija koji se bacio u levu stranu i dao novu nadu.

Sve je bilo gotovo u 93. minutu kada je Rodrigo na asistenciju Sebaljosa postavio nedostižnih 3:1, ali stigao je i četvrti pogodak mladog Serhija Aribasa u osmom minutu nadoknade, tako da će Real ponovo imati priliku da zasedne na svetski tron.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA