≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lids vodio 2:0 na "Old Trafordu" pa spasavao živu glavu: Tinejdžer ga dao u 56. sekundi, golman gostiju heroj!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakav meč, strašan meč u Mančesteru

  • 0
kids mancester Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Mančester junajteda prekinuli su niz od šest uzastopnih pobeda na "Old Trafordu" kada su naleteli na Lids Junajted koji je uzeo dragoceni bod na mestu ge to malo koji tim može - 2:2.

Inicijalna kapisla ovakvog epiloga bio je prvi gol u režiji gostiju koji je iskreirao 19-godišnji italijanski internacionalac Vilfred Gnoto, momak inače poreklom iz Obale Slonovače.

Zapravo su dva njegova poteza bila dovoljna da gosti šokiraju "Đavole", a prvi se desio već u 56. sekundi utakmice. Gnoto je tada bio hiruški precizan pri šutu sa 17 metara, po zemlji je smestio loptu u De Heinu mrežu i najavio velika uzbuđenja u Mančesteru.

Gnoto je drugi put udario po odbrani Junajteda u začetku drugog dela igre, probio je po levoj strani, uposlio rezervistu Samervila (ovaj zamenio Sinisteru), a sav posao završio je Varan - autogolom! Francuza je lopta zakačila kad je podmetnuo kopačku da spreči njen prolazak na peterac...

Lids je, do večeras, poslednji put imao 2:0 na "Old Trafordu"pre skoro 50 godina!

Još jedan zanimljiv podatak je da je Mančester poslednji put nadoknadio 0-2 kod kuće 2020. godine u eri Olea Gunara Solskjera kada je ekipa "okrenula" protiv Sautemptona na 3:2.

To se ovog puta nije desilo uprkos uraganskoj inicijativi domaćih u drugom poluvremenu. Ten Hagov tim je uradio sve ne bi li se iskobeljao iz neprijatne situacije. Poraz je bio na vidiku do isteka sata igre, a već desetak minuta kasnije - stadion je "video" pobedu!

Naime, u 62. Rašford jedoneo 1:2, a u 70. Sančo je izazvao potpuni delirijum na "Teatru snova". Mančester je osetio krv ranjenog Lidsa i krenuo da ga dokrajči. Ali, na golu gostiju iz Jorkšira večeras je stajao izvanredni Ilan Meslije čijom su zaslugom gosti ostali čitavi i spaseni uprkos silovitim atacima i udarima domaćih svim raspoloživim snagama.

Lids je nekako izdržao te nalete i nosi kući bod veliki kao kuća, dok Junajtedu ostaje žal i za propuštenom prilikom da se još više primakne Arsenalu i poravna sa Sitijem.

Пласман обезедио Sofascore

Video: Mihajlovićevom sinu se oči napunile suzama kad su Delije počele da skandiraju ime njegovog oca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA