Vreme čitanja: oko 2 min.

Da li je ovo najluđi meč u poslednje vreme? Osam golova, 63 šuta, crveni karton, golovi u nadoknadi i penali

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetimo, prethodno je plasma n u narednu rundu kupa izborio i PSV, koji je na svom terenu slavio sa 3:1 protiv Emena.

  • 2
FK Fejenord, NEC Najmejhen Foto: Pro Shots Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Prava ludnica viđena je u sredu uveče u Holandiji. Potpuni spektakl viđen je u Roterdamu, gde je Fejenord u pravoj "rolerkoster" utakmici "na mišiće" izborio plasman u narednu rundu kupa, savladavši posle boljeg izvođenja jednanesteraca ekipu NEC Nijmegena.

Ipak, sve je počelo vrlo loše za Fejenord, s obzirom na to da su gosti poveli u 33. minutu pogotkom Ferdonka, da bi pred sam odlazak na pauzu pogodio i Markes. Delovalo je u nastavku da će tim iz Roterdama biti eliminisan bez većih poteškoća, ali se u 90. minutu sve promenilo, i to u roku od dva minuta.

Igrao se 90. minut kada je Kokču pogodio sa bele tačke, a dva minuta kasnije Paišao je potpuno šokirao goste, koji su držali sve u svojim rukama. Usledili su produžeci, u koje je NEC ušao sa desetoricom, s obzirom na to da je Sandler isključen. Ipak, i pored igrača manje, gosti su ponovo poveli u 96. minutu preko Brujina, ali je dva minuta kasnije ponovo izjednačio Fejenord, i to preko Himeneza.

Domaći su uspeli  i da preokrenu i povedu prvi put na meču u 116. minutu, kada je pogodio i Dilrosun, ali je Brujin još jednom pogodio posle dva minuta, i odveo meč u penal seriju. Na kraju, Fejenord prolazi dalje posle boljeg izvođenja jednanesteraca, i to bez promašaja.

Ovaj meč postaje još luđi kada se pogleda statistika, s obzirom na to da je Fejenord uputio čak 50 šuteva, od toga čak 27 u okvir gola, od čega je svega četiri udarca završilo u mreži. Sa druge strane, NEC je šutirao 13 puta, a od šest šuteva u okvir gola, čak četiri su završila u mreži.

Treba pohvaliti i golmana gostiju, Matijasa Branderhorsta, koji je zabeležio čak 23 odbrane do penal serije.

Podsetimo, prethodno je plasma n u narednu rundu kupa izborio i PSV, koji je na svom terenu slavio sa 3:1 protiv Emena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sladjan

    9. februar 2023 | 10:10

    To je utakmica! Gledas 90 minuta neko uzbudjenje neka desavanja, a ne ovo nase trce 90min, jedva padne neki gol. Ako ne onda sudija produzi na 100min kako bi neko dao gol i tako u krug. Srpski cirkus

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA