≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nada u spas zatrpanog fudbalera tinja: "Atsu je u ruševinama, neka tela su izvukli, ne znamo da li je spasen"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Potpuni haos zavlado je posle zemljotresa

  • 1
Kristijan Atsu, Aleksandar Mitrović Foto: TGSPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Fudbaler turskog kluba Hataj, Kristijan Acu, nestao je u zemljotresu koji je pogodio tu zemlju, saopštili su danas njegov klub i menadžer, mada je ranije objavljeno da je nekadašnji reprezentativac Gane spašen iz ruševina i prebačen u bolnicu, prenosi AP.

Acu i sportski direktor Hataja Taner Savut nestali su u ruševinama, pošto je zemljotres u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju.

Agent nekadašnjeg reprezentativca Gane, Nana Sečera, izjavio da je otputovao u Tursku da pokuša da pronađe Acua, za koga se veruje da je zajedno sa Savutom bio u zgradama, koje su se srušile tokom zemljotresa.

AP prenosi da je zamenik predsednika Hataja, Ajdin Toksoz, rekao za agenciju Anadolija da su Acu i Savut nestali posle zemljotresa u Turskoj.

- Nismo uspeli da dođemo do Acua ili Savuta - rekao je Toksoz.

Hataj i Fudbalski savez Gane saopštili su pre dva dana da je Acu spašen iz ruševina i odveden u bolnicu na lečenje, ali ova se nije ispostavila kao tačna. Sa druge strane, nadležni se nadaju da je fudbaler izvučen i da je u nekoj od bolnica.

To je potvrdio i predsednik TFF-a Mehmet Bujukeši.

- Imao sam dug sastanak sa predsednikom kluba, Ajdinom. Ne samo Atsu, već i pomoćni trener je pod ruševinama. Dobio sam informacije da je tamnoputi čovek spašen iz ruševina, ali se ne zna da li je Atsu ili ne. Stavljen je u kola hitne pomoći i poslat u bolnicu, nije jasno da li je izvučen ili ne. Nadam se da je među onima koji su izvučeni - rekao je on.

Ambasadorka Gane u Turskoj Franciska Ahsiti-Odunton navela je da se traga za Acuom, kao i da je dobila spisak od 200 bolnica ili medicinskih ustanova u kojima bi mogao da se nalazi fudbaler.

Ona se nada da je u nekoj od tih bolnica i da njegova lokacija nije potvrđena "u svoj konfuziji, što je razumljivo u datim okolnostima".

Acu je u nedelju bio strelac pobedničkog gola za Hataj protiv Kasimpaše (1:0) u 97. minutu utakmice. On je pre Hajata bio član Al Reda, Njukasla, Malage, Bornmuta, Evertona, Vitesea, Čelsija, Rio Avea i Porta.

Video: Fudbaler Crvene zvezde poslao pomoć turskom narodu koji je pogođen zemljotresom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA