≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta čeka Zvezdu i Partizan do derbija: Crveno-beli retko van Beograda, crno-beli moraju da misle o Evropi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kome je lakši raspored?

  • 6
Fuseni Dijabate i Aleksandar Katai Foto-kolaž: MN Press

Za otprilike mesec dana, Crvena zvezda i Partizan će se sudariti u novom večitom derbiju. Crveno-beli su trenutno na +8 od glavnog rivala za titulu, a do velikog beogradskog okršaja obe ekipe imaju da odrade bitne zadatke koji će verovatno u međuvremenu promeniti dosta toga.

ŠTA ČEKA ZVEZDU?

Crveno-beli će u narednih mesec dana samo jednom izaći iz Beograda. Evropa više nije obaveza, a ujedno nije ni teret ka glavnom cilju - obezbeđena titula i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Čelnici sa Marakane su, čak i za vreme trajanja Lige Evrope, isticali da je trofej u domaćem prvenstvu prioritet, a da bi uspeh na evropskom planu bio samo dodatna satisfakcija.

Prvi zadatak koji u Superligi Srbije ima Zvezda jeste gostovanje Voždovcu na "Krovu" u subotu od 14 časova.

Do večitog derbija i nakon Zmajeva, crveno-beli imaju da odrade težak posao protiv Čukaričkog na svom terenu, a onda i da gostuju Javoru u Ivanjici.

Do tog momenta, drugih obaveza neće biti na Marakani.

Nakon duela sa Partizanom će aktuelnom šampionu biti teško da nakon tog poduhvata gostuju TSC-u i dočekaju nepredvidivi Novi Pazar.

 ŠTA ČEKA PARTIZAN?

Crno-beli imaju i dobru i lošu stranu svog rasporeda do večitog derbija - utakmice na domaćem polju su nešto lakše na papiru od Zvezdinih, ali posao u Evropi mora da se završi.

Naime, Partizan će u subotu od 18.30 časova igrati prvo protiv Mladost GAT-a, a onda u četvrtak kreće dvomeč sa Šerifom u šesnaestini finala Lige konferencija.

Nakon toga, crno-beli idu na noge Spartaku u Subotici, a zatim i dočekuju tim iz Tiraspolja u Humskoj.

Generalna proba za Zvezdu biće meč sa Radničkim iz Kragujevca koji će takođe gostovati Partizanu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA