≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Poredili ga sa Dejom, šetao najlepšu ženu sveta, sada je u kanalu: Priča o igraču koji je mislio da je fenomen

Vreme čitanja: oko 4 min.

Na kraju, Kapelove reči najbolje su opisale godine Nikola Zaniola u Romi

  • 0
FK Roma - FK Fejenord Foto: AP/Tanjug

Kada se krajem decembra 2018. godine pojavio na velikoj fudbalskoj sceni, pritom i dao gol na debiju za Romu, svi su odmah pomislili da bi Nikolo Zaniolo mogao da bude nova zvezda italijanskog fudbala!

Momak koji je tada ima 19 godina vrlo brzo je dospeo na naslovne strane, a imena klubova koji su želeli da ga dovedu smenjivali sus e iz dana u dan. Juventus je navodno bio najkonkretniji, hteo ga je i Milan, a reči legendarnog trenera Fabija Kapela, godinu dana psole tog debija, odjeknule su čak i evropskim fudbalom.

- Igra na istoj poziciji kao nekada Dejan Savićević. Pred golom, sa desne strane, što je bilo mesto Zaniola u prvom delu protiv Jermenije. Ima veliki talenat kao Dejan, sličnu snagu i iste tehničke kvalitete. Demonstrirao je bi mogao da bude vrhunski igrač kad sazri. Ukoliko se to ne dogodi biće velika šteta, imajući u vidu da je veliki talenat - rekao je Kapelo tada.

Ono što je ključno u toj Kapelovoj izjavi tiče se sazrevanja Zaniola koji i danas, sa nepune 24 godine, očigledno to nije uspeo da uradi. Prosto, ne postoji objašnjenje vezano za njegovo ponašanje tokom zimskog prelaznog roka.

Nikolo Zaniolo Nicolo Zaniolo Foto: Insidefoto / ddp USA / Profimedia

Hteo je da ode iz Rome, svojim ponašanjem je izazvao pometnju, umislio je da je fenomen, a na kraju je jedva uspeo da se domogne i turskog Galatasaraja. Ukratko, niko od velikih klubova nije ni želeo da ga dovede.

"Pucao" je Zaniolo na Totenhem, hteo je u Premijer ligu. Međutim, iz Engleske su stigli samo stidljivi signali od strane Lidsa.


Nakon pet sezona u Romi, Zaniolo nije pokazao skoro ništa. Na kraju čak ni sam Žoze Murinjo nije mogao da ga "razdrma", a koliko je postao nepoželjan govori i podatak da su mu samo Smoling, Spinacola i Ejbraham poslali poruku nakon odlaska. Barem tako u petaj ujutru pišu italijanski mediji.

Roma Foto: Tanjug / AP

Imao je Zaniolo i pehove tokom tih pet godina. Tačnije, dve teške povrede koje su ga verovatno u velikoj meri sputale da pokaže ono što je Kapelo najavljivao. Uporedo sa tim nekim "tajnim sastancima", kada je trebalo da ide u Juve i Totenhem za 50 miliona, Nikolo je počeo da privlači pažnju i zbog privatnog života.

Najpre zbog majke Frančeske koja je, po ulasku Zaniola u prvi tim, počela da objavljuje golišave fotografije na društvenim mrežama.

Zatim se 2020. našao u ljubavnom trouglu. Tada je raskinuo vezu sa trudnom devojkom Sarom Skaperotom i otišao je u zagrljaj jedne od najlepšioh žena sveta - 12 godina starije glumice Madaline Genee.

- Moja veza sa Sarom je već duže vreme gotova. Jednostavno smo shvatili da se više ne slažemo. Neke stvari se prosto nisu uklapale u moj život profesionalnog fudbalera.  Nekoliko puta smo sanjali o porodici, neću to da poreknem, ali su stvari krenule drugačije. Kada mi je rekla da je trudna, bio sam iskren i rekao sam da nisam spreman za takvu obavezu. Pogotovo jer se nismo slagali. Odlučila je da nastavi trudnoću i ja to poštujem - rekao je vezista tada.

Nije Madalina bila dugoročno rešenje i vrlo brzo je pao na čari atraktivne influenserke Kjare Nasti. Činilo se da je stvar postala ozbiljna, pogotovo što je Kjara postala "drugarica" sa njegovom mamom, da bi se na kraju ispostavilo da je Zaniolo za šest meseci promenio tri devojke - Saru, Madelinu i Kjaru - i da su sve postale bivše.

U leto 2022. konačno je bio "glavni" zbog fudbala, jer je u finalu Lige konferencija postigao jedini gol i doneo je Romi trofej. Odmah se pojaviola vest da će na leto postati igrač Juventusa i mnogi su ga videli kao idealnog saigrača za Dušana Vlahovića.

Ne samo da nije napustio Romu, nego praktično ništa nije uradio za polusezonu u ovom klubu. Odigrao je 896 minuta u Seriji A i na 13 mečeva dao je jedan gol. U Ligi Evrope je na tri meča imao gol i asistenciju.

Pregovori oko novog ugovora su zapeli, u Romi su smatrali da igrač ofanzivnih karakteristika mora da ima bolju statistiku od pojedinih defanzivaca (što nije bio slučaj), a Zanilo je sve više i više upadao u nervozu.

Roma Foto: Tanjug / AP

Sredinom januara navodno je imao grip za duel sa Fiorentinom, protiv Specije i Napolija nije bio u sastavu, dok je protiv Empolija pored njegovog imena kao razlog neigranja stajala depresija. Zanimljivo, Roma je dobila tri od ta četiri duela, samo je "pala" u Napulju, i to u 86. minutu.

Na kraju, januar je prošao i Zaniolo nije mogao da ode u vodeće evropske timove koji ga, doduše, nisu ni želeli. Kao izbor za novi početak uzet je Galatasaraj. Turci su platili Vučici 20 miliona, kaparisali su ga do 2027. godine, a s obzirom na to da se tamošnji šampionat neće igrati do početka aprila zbog zemljtresa, jasno pokazuje koliko se povremeni italijanski reprezentativac prevario. Ne samo sada, već u poslednjih pet godina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA