Vreme čitanja: oko 3 min.

Petrić otkrio pred Mladost: "Traore otišao da dovede porodicu iz Turske, to mi je jako bitno"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trener je prilično jasan u svojim stavovima

  • 1

Strateg Partizana Gordan Petrić, pre redovne konferencije, izjavio je saučešće građanima Turske koji su pogođeni katastrofalnim zemljotresom.

- Pre nego što počnemo da pričamo o fudbalu, da u moje ime izjavim saučešće svima koji su se našli u ovoj tragičnoj situaciji. Gledaćemo da pomognemo koliko možemo, ali šta da radimo, život ide dalje... - kazao je Petrić, a onda nastavio o samom meču koji se igra u subotu protiv Mladosti od 18.30 časova.

- Polako sutra ulazimo u ritam subota-četvrtak, nadam se da će moji igrači u stručni štab dugo ostati u tom ritmu tokom nedelje. Igramo protiv jedne ekipe protiv koje sam igrao prvu u Novom Sadu. Gledajući njih, skoro 15 igrača je došlo ili otišlo, samo dva igrača su ostala iz te prošle utakmice. Biće zanimljivo, to su igrači koji su navikli da igraju pod pritiskom borbe za opstanak. Moji su igrači su spremni, ušli su u neki ritam. Kreće ritam sutra, pa četvrtak, pa nedelje, pa četvrtak, pa nedelja, pa vikend derbi, spremni smo.

U poslednjim minutima susreta, crno-beli su u prvom delu sezone savladali Mladost.

- Sigurno da je taj gol koji je Sveta dao mnogo znači, pre svega igračima. Vi se sećate da sam ja potencirao da se igrači ostave na miru, samo oni mogu da izvuku klub iz krize u kojoj se našao. Mi smo tu bili servis koji bi trebalo da im pomogne. Ta utakmica je jedna slika u kojoj su svi na klupi bili omladinci, tako da nismo imali ni najjači sastav. Posle toga su počeli da se vraćaju igrači i sve što je za sada urađeno je njihova zasluga. Sigurno da je ta utakmica bila prekretnica. Posle derbija su počeli da se opuštaju i da pokazuju šta mogu.

Nije bio tim iz Humske u najboljoj formi.

- Nisam ni bio svestan da li smo favoriti ili nismo, tek sam bio došao. Nisam znao šta me očekuje ako izgubim tu utakmicu, tako da sam ušao rasterećeno. Nije bio taj meč onako kako treba da igra Partizan. Sutra je druga priča, ali ne treba se opuštati. Da se ne lažemo, mi se pitamo, ako budemo igrali onako kako znamo, neće biti problema.

Ispraćen je učinak Mladosti u prošlom kolu.

- Gledali smo ovo protiv Javora. Nisu imali sreće. To su sve igrači koji su igrali u našoj ligi, neki se vratili iz inostranstva, dobro ih poznajem od pre. Mogu da iznenade. Kada sve podvučete, sve zavisi od nas. Ako mi budemo na nivou i ne razmišljamo o utakmici u četvrtak. Sigurno da će biti i promena u timu.

Hamidu Traore je otišao za Tursku kako bi doveo porodicu u Beograd.

- Traore je imao problema sa zglobom, ali, pošto je njegova porodica u Turskoj, on je otišao da dovede porodicu u Beogradu. To mi je jako bitno, da je siguran što se tiče porodice. Porodica je na prvom mestu, bio je, vratio se juče. Neće biti sutra u stroju, ali od ponedeljka-utorak će priključiti ekipi, pa ćemo videti. Belić se požalio na temperaturu, on će doći na trening pa ćemo videti. Vujačić ima kartone, igraće Saničanin umesto njega.

Fuseni Dijabate jače gura u Evropi, ali svi su saglasni da će uhvatiti zamah i u Superligi Srbije.

- I on sam naglašava da se pripremio, da će biti njegova polusezona. On je igrač koji ima stvar koji drugi nemaju. Pokazivaće od utakmice do utakmice, mora da se ponavlja - zaključio je Petrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • FILOZOFI

    10. februar 2023 | 19:30

    PETRICU ne trabunjaj JAKOG li protivnika imamo. Pa drugi tim ovo mora lagano da dobile. ISPOD pet komada sve je slabo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA