≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Živimo u čudesnoj zemlji u kojoj su svi nevini dok se ne dokaže suprotno": Gvardiola veruje u nevinost Sitija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Menadžer Sitija kaže da su ga čelnici kluba uverili da su poslovali po zakonu

  • 3
pep gvardiola Foto: Tanjug/Ap

Menadžer fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola izjavio je danas na konferenciji za medije da veruje da njegov klub nije kriv povodom spora koji je protiv njega pokrenula Premijer liga, jer su ga u to uverili čelnici kluba.

Nezavisna komisija Premijer lige pokrenula je spor protiv Mančester sitija zbog kršenja finansijskog fer pleja od 2009. do 2018. godine.

- Ono što su mi rekli iz kluba je da smo ranije dokazali da smo potpuno nevini. Zašto ne bismo mislili da smo nevini? To su samo optužbe, a ne presuda. Morate da razumete da nas 19 premijerligaških timova optužuje bez mogućnosti da se branimo - rekao je Gvardiola.

Španski strateg, koji je od 2016. godien na klupi engleskog kluba, kaže da se uzda u englesko pravosuđe i zakone kada je reč o problemu sa kojim se suočava Siti.

- Srećni smo što živimo u čudesnoj zemlji u kojoj su svi nevini dok se ne dokaže suprotno - poručio je Pep i dodao da klub nije ni dobio priliku već je odmah osuđen.

- Ubeđen sam da će se dokazati da smo nevini - kaže Gvardiola.

- Ovo što su nam uradili je presedan. Ali pazite, pazite za ubuduće, jer je još mnogo klubova poput nas optuženo a da nisu nevini i ko zna šta će se desiti u budućnosti. Ti koji nas optužuju kažu da nismo radili po propisima i to možemo da prihvatimo, ali dopustite nas da se odbranimo ako verujemo da smo sve radili po pravilima.

Menadžer Sitija postavlja i pitanje - šta ako se ispostavi da je Siti nevin?

- Za slučaj da nismo nevini, prihvatićemo optužbe i šta će odlučiti Premijer liga. Ali šta će se desiti ako u istoj situaciji kao što se dogodilo sa UEFA budemo nevini - izjavio je Gvardiola.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бане

    10. februar 2023 | 22:45

    Сад ће рећи како није знао да су лопови лопови... финансијски фер-плеј је разваљивао сезонама и сада се прави невин и наиван ... толико о тренеру, наравно да си најбољи када можеш да купујеш 10бекова за пола милијарде а продао си косилицу на бувљаку да покрпиш тај минус...

  • samo iskreno

    11. februar 2023 | 02:23

    Da vas vrate u drugu ligu, tamo gde pripadate!

  • FANTOM(68)

    10. februar 2023 | 23:17

    Slagali te Gladiola! Anglosaksonsko pravo kaže: "Svi su krivi dok se ne dokaže da su nevini." Anglosaksonci su lažljiva marva, pa i tebe Španca varaju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA