≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sampdoriji ostalo još šest dana da plati igrače ili joj oduzimaju bodove, gazda kluba smiruje situaciju

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kontroverzni vlasnik kluba kaže da plate malo kasne, ali će ih biti uskoro

  • 1
Masimo Ferero, FK Sampdorija Foto: Live Media Publishing Group/Alamy/Profimedia

Fudbalski klub Sampdorija je u trci sa vremenom da sanira deo dugovanja koja ima prema aktuelnom igračkom kadru, i ako se to ne desi do 16. februara sledi oduzimanje bodova.

Tim srpskog trenera Dejana Stankovića i Filipa Đuričića nalazi se u nikad goroj situaciji pred nastavak sezone, a osim teške borbe za opstanak postoje i mnoga nerešena pitanja vezana za poslovanje kluba i dugovanja.

Ukoliko klub ne isplati iznose ugračima za oktobar, novembar i decembar 2022. godine, Serija A će postupiti po propisima i oduzeti bodove koji ionako "zaobilaze" klub iz Đenove ove sezone.  Stankovićev tim je trenutno poslednji na tabeli sa malim šansama da zadrži status prvoligaša.

Situacija je, dakle, više nego komplikovana, ali i dalje aktuelni vlasnik kluba, kontroverzni Masimo Ferero, kaže da će dugovanja biti isplaćena i da niko Sampdoriju neće izbaciti iz lige.

- Nadležne fudbalske institucije neće reći ništa jer je njima u interesu da Sampdorija ostane u ligi, jer je ovaj klub od važnosti za Unesko pošto je nastao 12. avgusta 1946. godine fuzionisanjem dva kluba - poručio je Ferero, prenose italijanski mediji.

Uverava, novac će biti isplaćen na vreme.

- Plate će biti, hajde da malo spustimo temperaturu ovde. Niko neće izbaciti Sampdoriju iz lige, niko neće tako nešto uraditi, jer će Sampdorija isplatiti plate. U najgorem slučaju malo će kasniti, ali ni to se neće desiti, jer dok sam bio predsednik i kada je bio "lokdaun", sve sam redovno plaćao. Sada malo kasnim sa platama, ali pričamo sa igračima i njima je stalo do kluba - rekao je Ferero.

Italijanski biznismen je proteklog meseca dobio konkretnu ponudu američkog fonda "Merlyn Partners" da proda klub, ali je to odbio i čak nije ni želeo da prisustvuje sastancima sa potencijalnim kupcima.

Podsetimo, Ferero je podneo ostavku na mesto predsednika kluba posle hapšenja zbog malverzacija u nekim svojim drugim poslovnim poduhvatima još u decembru 2021. godine.

Ipak, ostao je na čelu Sampdorije i sve vreme odbija da proda klub urkos ponudama koje je imao.

- Neko kaže da držim Sampdoriju kao taoca, ali to nije tačno, i ako ima kupca ja sam spreman da prodam klub. Pričali su sa Amerikancima ali oni žele da ulože samo 30 miliona evra. Bord direktora koji je sada u klubu je tu već godinu i po dana i ja im stojim na raspolaganju. toliko je negativnosti oko Sampdorije, potrebno nam je više pozitie od kluba, medija i navijača. Dosta priče o oduzimanju bodova, bankrotstvu i platama.

Video: Kakva je to strast, kakvo je to ludilo: Samo pogledajte kadrove slavlja sa ulica Buenos Airesa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA