≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda "spalila" Zmajeve na krovu sa 6:0: Sve je bilo rešeno posle 10 minuta igre!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli demolirali rivala iz Beograda

  • 64
FK Crvena zvezda, FK Voždovac Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Voždovac sa 6:0 "na krovu" i tako učvrstili vođstvo na prvom mestu na tabeli Superlige i pojačali pritisak na Partizan, koji sada ima - 11, a igra svoj meč protiv Mladosti GAT od 18.30 u Humskoj.

Voždovac - Crvena zvezda 0:6

(Kanga 15 pen, Bukari 19, Katai 24, Vigo 64, Kangva 77, Ivanić 82)

Voždovac (4-2-3-1): Katić – Mijailović, Damjanović, Đorđević, Daničić (od 65. Đuričić) – Matić, Ivezić – Nešković (od 65. Jočić), Novevski (od 46. Vujanović), Teodorović (od 17. Zečević) – Pantović.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan – Vigo, Eraković (od 71. Leković), Dragović, Azarov – Mijailović (od 46. V. Nikolić), Kanga (od 61. Kangva) – Bukari (od 61. Mitrović), Ivanić, Katai – Pešić (od 71. Rakonjac).

Zvezda je došla do pobede golovima u prvom poluvremenu, gde su mrežu golmana Katića tresli Gelor Kanga u 15. minutu sa penala, zatim Osman Bukari u 19. minutu, a potom i Aleksandar Katai u 25. minutu.

Odlučujući detalj dogodio se već u 11. minutu, kada je i dosuđen penal za crveno-bele. Kanga je pokrenuo akciju dugom loptom, kojom je pronašao Aleksa Viga na desnom boku, koji je centrirao u peterac, gde je u idealnoj situaciji bio Aleksandar Pešić, koji je povučen s leđa za ruku od strane štopera Voždovca.

Isprva je sudija Dejan Trifković dodelio žuti karton i pokazao na belu tačku, ali je ubrzo dobio poziv iz VAR sobe, posle čega je pregledao snimak i promenio odluku, ge je odlučio da Mateji Đorđeviću dodeli žuti karton.

Brzo nakon toga Zvezda je nastavila sa žestokim napadima, koji su krenuli od samog starta utakmice. Faktički su se od prvog minuta igrale "viktorije" pred golom Voždovca, a nakon što je domaćin ostao sa igračem manje, napadi su postali još žešći.

To je rezultiralo sa još dva brza gola, pa je do 25. minuta već bilo 3:0 na semaforu za Zvezdu i već tada je meč bio rešen i samo je bilo pitanje kojim će rezultatom meč biti završen.

Najpre je Bukari u 19. minutu iskoristio sjajnu loptu Kange, koji ga je "spojio sa golom" i matirao golmana Katića za 2:0.

Potom je viđena i prelepa akcija Ivanića i Kataija, a ovaj dvojac crveno-belih je ponovo proradio, kada je Ivanić vrhunski asistirao Kataiju, koji je izašao sam pred golmana Voždovca i preciznom loptom pogodio donji levi ugao gola Voždovca za 3:0.

Mogla je Zvezda i do ubedljivijeg vođstva na kraju prvog poluvremena, ali je gol za 4:0 poništen posle intervencije pomoćnog sudije i VAR-a zbog malog ofsajda u kojem je bio Ivanić u začetku akcije.

Zvezda je u drugom poluvremenu nastavila sa ofanzivnom igrom, nije je zadovoljla ubedljiva prednost, a Voždovac sa igračem manje nije mogao da joj parira.

To je rezultiralo sa još golova u mreži "Zmajeva".

Najpre je Vigo dao gol kada je golman Katić posle šuta Ivanića samo izbio loptu do Argentinca, koji je uz malo sreće plasirao loptu u mrežu.

Potom je i Kangva u 77. minutu postigao gol za "petardu", ali se crveno-beli nisu zaustavili na tome, već je Ivanić u 82. minutu dao i šesti gol, kada je uhvatio "na spavanju" odbranu Voždovca i novog golmana, Krunića, koji je ušao u igru nakon povrede prvog golmana Katića posle četvrtog gola Zvezde.

Šansu da debituje imao je i mladi Rakonjac, koji je nedavno prešao u Zvezdu, ali nije se istakao tokom 20 minuta na terenu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lesapfc

    11. februar 2023 | 14:19

    Da se osigura, da se ništa ne prepusti slučaju...

  • Sinergija

    11. februar 2023 | 14:38

    Što je sigurno,sigurno,penal +vrveni da se osigura utakmica,da se ne desi ponovo Voša,ali neće još dugo,drma se stolica vrhovnog vodje ,plače kako ga niko ne voli,ma vole te Ultras kop doo i Terza magija i Mrkela...

  • Za svaki

    11. februar 2023 | 14:16

    Slucaj, bolje odmah crveni i penal, sta je sigurno sigurno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA