≫ 

Vreme čitanja: oko 8 min.

Bruka Partizana za anale domaćeg fudbala: Valjak se raspao u Humskoj u paramparčad, izgubio 0:4 od autsajdera!

Vreme čitanja: oko 8 min.

Pao mrak u Humskoj

fudbaleri Mladost GAT Foto: MN Press

Trebalo je da bude rutina, jer su, uslovno rečeno, pozicija na tabeli i kvalitet timova sugerisali na rutinsko odraživanje posla, ali je David - Mladost GAT razbucao Golijata - Partizan u paramparčad, usred Humske sa ubedljivih 4:0, nanevši crno-belima najteži poraz od raspada velike Jugoslavije. Strelci za Novosađane su bili Gal, Dal Belo, te Novica Maksimović i Nemanja Milić, a tim Gordana Petrića treba da bude srećan što se samo na tome završilo, jer su gosti imali još nekoliko zrelih prilika da bruku učine još većom, ako je to uopšte i bilo moguće.

Kako bilo, strašan šamar za Partizan, u nevreme, pred važne mečeve u Ligi konferencije protiv Šerifa.

Njednom Partizan nije imao ni "probu" formacije koju je prezentovao Mladosti, sa trojicom zadnjih veznih (Natho, Pantić, Andrade) i trojicom napadača, koja je naoko možda delovala ofanzivno, a u praksi je to, bez Dijabatea i Meniga, bila zapravo najsporija moguća opcija koja gostima iz Novog Sada jedva da je zapretila, dok se ceo sistem i ideja urušio već u prvih desetak minuta individualnim greškama.

Nije utakmica u Humskoj ni počela, Partizan se raspao po šavovima, primivši dva gola u uvodnim trenucima koji su uneli veliku nervozu i timu praktično vezali noge. Prvi propust se dogodio već u četvrtom minutu, kada je posle auta za Mladost i slabo postavljenih igrača crno-belih Janković centrirao sa desnog boka, a Svetozar Marković slabo otklonio opasnost spustivši loptu na nogu Amerikancu Romanu Galu koji je rutinski "otvorio" stopalo i pogodio dalji ugao - 0:1.

Šok svakako, ali i oni najnegativniji navijači crno-belih teško da su pomislili da će tek uslediti raspad sistema u igri, iako ih je stvarnost brzo demantovala. Pokušavao je domaći tim da se vrati što pre u rezultatski egal, imao prividnu inicijativu. čak i jednu solidnu akciju preko Baždara. a onda je usledio novi šamar.

Bio je to 11. minut, Mladost se spasavala iz pomenute poluprilike te je usledio prenosni pas sa polovine gostiju, a naizgled laku sistuaciju je u košmar ponovo pretvorio Svetozar Marković, koji je očajno intervenisao, spustivši loptu na nogu Dal Belu omogućivši mu da pogodi gotovo nebranjenu mrežu jer je i Popović bio daleko od svoje pozicije - 0:2.

Tek tada su crno-beli stavljeni na muke Tantalove, jer da biste se vratili iz debelog minusa morate da imate bar jednog raspoloženog igrača, U situaciji u kojoj, recimo, Patrik Andrade bar 20 puta stane na loptu i padne, promaši 15 rutinskih pasova kao da je previše "slavio" 30. rođendan, kada je su u sličnoj brzini i "modu" kompletna odbrana koja je delovala kao da se prvi put srela na meču, vezni red u kome Pantić i Natho, koji je na 70 metara od gola rivala, ne znaju ko gde stoji i šta treba da radi, a napadači Pavlović i Rikardo ne mogu da zadrže loptu duže od sekund, uz golobradog Baždara koji je i pokazivao znake života, onda to deluje negledljivo.

Sporo, nemoćno, bez ideje, ritma, moći u duelima, u kojima su igrači Mladosti GAT bez problema izlazili kao pobednici, sa stihijskim "o-ruk" napadima, Partizan nije dogurao dalje od jedne prave prilike i to u 42. minutu kada je posle dijagonalnog pasa Pantića preko odbrane gostiju i povratne lopte Marka Živkovića za delić sekunde na drugoj stativi zakasnio

Slobodan Urošević da makar ostavi nadu svom timu. No, nije bilo ni sreće.

Uvideo je i Petrić gde škripi, već na poluvremenu je u svlačionici ostavio očajnog Andradea, potom Andriju Pavlovića i Danila Pantića, a na teren poslao dva krila - Dijabatea i Meniga, kao i Fejsu, koji je zauzeo poziciju ispred odbrane.

I umesto ofanzive i bolje igre - potpuni sumrak i potop i u nastavku, kao refleksija svega lošeg iz prvog dela. Već u 51. minutu čas fudbala Mladosti je dobio još jednu potvrdu i to posle udarca sa bele tačke, koji je Novica Maksimović, a kome je prethodila očajna reakcija Fejse u kaznenom prostoru gde je neoprezno srušio Ćosića - 0:3.

Igrači Ljubomira Ristovskog su plesali, dok se Partizan raspadao u paramparčad i nije se čekalo da novi. četvrti gol i "podebljanje" bruke. Igrao se 58. minut kada su Novosašani još jednom razbucali odbranu Partizana i to ponovo sa desne strane odakle je Janković sjajno centrirao i pogodio na prvoj stativi Maksimovića, višeg u skoku i od čuvara za ubedljivih - 0:4.

Nisu više igrači Mladosti morali da rizikuju, mogli su mirno da stanu u blok i odbrane visoku prednost što su i učinili, pa je prividno delovalo da je Partizan pojačao ritam, iako je bilo jasno da je meč već tada gotov i da su gosti stigli do istorijskog podviga.

Sve posle toga, stativa Kvinsija Meniga, te nekoliko akcija i pokušaja Baždara, koji je jedini zaslužio koliko-toliko prelaznu ocenu u svom timu, dok bi starije kolege u timu trebalo da se zapitaju, ali i svi u Partizanu, da li je ovo tim koji na nivou renoema kluba, kadar da se narednog leta bori za Ligu šampiona.

PARTIZAN - MLADOST GAT 0:4

(Gal 4, Dal Belo 11, Maksimović 54p, Milić 58)

PARTIZAN: Popović - Živković, Saničanin, Marković, Urošević - Pantić (od 46. Menig), Andrade (od 46. Dijabate), Natho - Pavlović (od 46. Pavlović), Rikardo, Baždar.

MLADOST GAT: Milojević - Ilić, Čosić, Gal (od 78. Mandić), Hekman, Janković, Dal Belo (od 68. Marković), Maksimović, Denić (od 84. Bjeloš), Milić (od 78. Vidakov), Mituljikić (od 84. Babić)

TOK MEČA

87. minut - Čeka se kraj meča. Partizan se raspao. Osramotio.

84. minut - Babić je u igri kod gostiju, zamenio je Mituljikića, ušao je i bjeloš koji je zamenio Denića.

78. minut - Milića izlazi iz igre, Vidakov ide umesto njega na teren, Gal je takođe završio za danas, menja ga Mandić. Ristovski želi da osveži tim pred sam finiš i da sačuva istorijski trijumf baš ovim rezultatom - 0:4!

76. minut - Žuti karton za Mituljikića, prekinuo je opasan napad Partizana po krilu. Crno-beli će imati priliku da ubace loptu pred gol i naprave problem gostima, ali kasno je sada sve za Petrićev tim. Urošević je gađao, promašio, nema bojazni po Novosađane.

68. minut - STATIVA! Menig je gađao u svom stilu sa leve strane desnom nogom, kratak je bio golman gostiju, ali je lopta završila na stativi.

67. minut - Muk u Humskoj! Ne pamti se kada je Partizan ovako "stradao" na svom terenu u Superligi...

58. minut - Mladost daje i četvrti gol, Partizan pred istorijskom katastrofom! Strelac je bivši univerzalac Zvezde Nemanja Milić kome je savršeno asistirao Janković pred petercem. Popović je ponovo kapitulirao, Humska ovo dugo nije videla, ovakav potop i ovakvu nemoć crno-belih.

55. minut - Šta se dešava sa Partizanom?! Gosti su mogli do četvrtog gola. U kontri, potpuno neometan u trku, bio je Mituljikić međutim Saničanin ga je u poslednjem času zaustavio klizećim startom.

rikardo Foto: MN Press

53. minut - Gol, Novica Maksimović - Mladost vodi u Humskoj 3:0!

51. minut - PENAL za Mladost! Nove nevolje za Partizan, Fejsa je neoprezno srušio igrača gostiju posle ubačene lopte iz kornera - bez dileme najstroža kazna. I žuti karton za Fejsu.

46. minut - Petrić nema kud, izvršio je trostruku izmenu na poluvremenu. Izveo je Andriju Pavlovića koji se nije video u prvom delu, uveo je Fejsu, u igri je i najbolji igrač tima Fuseni Dijabate (zamenio Andradea), a na terenu je Menig. On je ušao umesto nezapaženog Pantića.

POLUVREME

45. minut - Poražavajući podatak po crno-bele posle prvog poluvremena - nemaju nijedan udarac u okvir gola Mladosti!

42. minut - Umalo 2:1. Konačno je Partizan napravio smislenu akciju, napao konkretno ali nije to dalo očekivan rezultat. Urošević je bio kratak za koji centimetar na tri metra od gola, psole centaršuta, i loptu poslao tik pored stative. Velika šansa i mnogo sreće po goste.

baždar Foto: MN Press

37. minut - Ništa Partizan ne igra danas, neverovatno slaba partija Petrićevog tima i odlična predszava gostiju koji u svakom trenutku deluju da znaju šta žele i kako to da ostvare. Trenutno, pouvukli su se i čekaju novi kontra udar dok crno-beli pokušavaju da povežu redove.

27. minut - Mituljikić je probao sa distance, preko gola je završio taj pokušaj, ali gosti ne posustaju. Moguće i najbolja partija Mladosti ove sezone u kojoj su dosad ostvarili samo tri pobede. Igra crno-belih jedna velika nula.

mladost gat - partizan Foto: MN Press

23. minut - Sjano igraju gosti, kao da su oni drugi na tabeli, a ne pretposlednji. Poveli su kontru, koja je zaustavljena prekršajem na samoj ivici kaznenog prostora. Nije, ipak, strelac prvog gola Gal bio precizan, prebacio je i zid i gol Partizana.

16. minut - Podsećamo, Sveta Marković, koji snosi odgovornost za oba gola gostiju danas, u prvom delu sezone bio je strelac pobedonosnog gola za Partizan u Novom Sadu protiv istog rivala - u poslednjem minutu.

11. minut - Mladost vodi 2:0 protiv Partizana! Kristijan Dal Belo je strelac, crno-beli u nokdaunu! Još jedan kiks Svete Markovića koji je gotovo predao loptu u noge Brazilcu, bivšem igraču ukrajinske Zorje, a ovaj rutinirano savladao golmana Popovića. Kakav početak meča pretposlednjeg tima na tabeli.

3. minut - Šok u Humskoj - Romein Gal pogađa za goste koji vode protiv Partizana! Amerikanac rođen pre 28 godina u Parizu bio je u pravo vreme na pravom mestu i vrlo preciznim udarcem pogodio mrežu Popovića. Sveta Marković je prethodno loše odbio loptu posle centaršuta - pravo na nogu bivšeg igrača Malmea.  

SASTAVI

PARTIZAN: Popović - Živković, Saničanin, Marković, Urošević - Pantić, Andrade, Natho - Pavlović, Rikardo, Baždar.

MLADOST GAT: Milojević - Ilić, Čosić, Gal, Hekman, Janković, Dal Belo, Maksimović, Denić, Milić, Mituljikić.

Standings provided by Sofascore

Video: Asistencija petom bivšeg igrača Partizana i gol nekadašnjeg igrača Zvezde za vođstvo Vojvodine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • XYC

    11. februar 2023 | 20:02

    Stan Mladosti, stani, stani.... Hahahaha

  • Naj

    11. februar 2023 | 20:01

    Pornic u 20h???cccccc...

  • Prcko

    11. februar 2023 | 20:00

    Ala su mi ulepšali ovo subotnje veče Idem da otvorim jedno pivo pa da gledam postrojavanje i skidanje kapitenske trake Uživancija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA