≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Mitar promašio veliku šansu za gol, ali to nije koštalo Fulam: Kotidžersi sve bliži Evropi, debitovao i Lukić

Vreme čitanja: oko 3 min.

Kotidžersi su uspeli da se popnu na sjajno sedmo mesto na tabeli

  • 7
FK Fulam Foto: Tanjug / AP

Krenulo je sporo danas u Premijer ligi, a završilo se tako da su gotovo svi timovi dali barem po jedan gol na meču! Zapravo, samo Fulam za koji nastupa naš Aleksandar Mitrović nije morao da vadi loptu iz svoje mreže. A Kotidžersi se polako, ali sigurno približavaju mestu koje vodi u Evropu na kraju sezone, pošto su pred domaćim navijačima srušili i Notingem Forest - 2:0 (1:0).

Time je Fulam ujedno prekinuo i seriju Šumara od pet vezanih utakmica bez poraza u Premijer ligi. Poslednji put je Notingem bio poražen još 27. decembra prošle godine od Mančester junajteda u Prvoj ligi Engleske, da bi nakon toga "preživeo" susrete sa Čelsijem, Sautemptonom, Lesterom, Bornmutom i Lidsom. Međutim, londonski tim im je došao glave.

Mitrogol se nije upisao u listu strelaca, ali je zato viđen spektakularan pogodak Vilijana iz 17. minuta. Oslobodio se u šesnaestercu, našao sebi prostora i uputio sjajan udarac u suprotan ugao gola za veliko slavlje. Pobeda je potvrđena u 88. minutu kada je Solomon ostao sam u šesnaestercu i zatresao mrežu po drugi put.

Mora se napomenuti da je sredinom prvog poluvremena, srpski napadač bio u izvanrednoj situaciji da postigne gol. Oslobodio je sebi prostor na oko 10 metara od gola, posle čega je šutirao daleko preko prečke, pošto je loše zahvatio loptu.

U 91. minutu utakmice, svoj debi za Fulam upisao je i Saša Lukić, ali nije imao neki zapaženiji učinak.

Fulam novom pobedom dolazi do sedmog mesta na tabeli sa 35 bodova, koliko ima i Brajton. Notingem je u sredini tabele, na 14. poziciji sa 24 osvojena boda i još nije prebrinuo brige oko opstanka u Premijer ligi.

Totalni debakl doživeo je Totenhem na gostovanju Lesteru na "King Paueru", iako nije delovalo da će da bude tako posle oko 15 minuta igre. Londonski tim je poveo, a Lisice su ga potom uništile u svakom smislu - 4:1 (3:1).

Poveo je gost golom Bentankura u 14. minutu nakon višeminutnog gledanja VAR-a da bi se ustanovilo da li je u pitanju bila ofsajd pozicija. Odgovor je stigao preko Mendija u 23. minutu, a samo dva minuta kasnije se u strelce upisao i Džejms Medison. Taman kada se mislilo da se tim rezultatom ide na pauzu, Ihenačo je dodatno "zakopao" Totenhem trećim golom.

Ni nastavak utakmice nije bio ništa bolji po Harija Kejna i ekipu. Već u 70. minutu moglo je da bude 4:1, ali je pogodak Harvija Barnsa poništen zbog ofsajda posle reakcije VAR-a. Međutim, isti igrač je na kraju ipak uspeo da se "probije" i da iskoristi dodavanje Medisona u 81. minutu za konačan rezultat.

I Lester sada može lakše da diše, pošto beži šest bodova Evertonu koji je prvi ispod crte, dok je Totenhem sada ugrozio svoje šanse da završi među četiri najbolja i plasira se u Ligu šampiona za narednu sezonu. Ostaje peti sa 39 bodova.

Leandro Trosar, FK Arsenal Foto: Tanjug / AP

Iako će mnogi to smatrati iznenađenjem, Brentford je zaustavio i Arsenal na "Emirejtsu". Aktuelni lider Premijer lige počinje da "trokira", pa je prosuo bodove i na drugoj vezanoj utakmici - 1:1 (0:0).

Prvi gol postigao je Leandro Trosar u 66. minutu meča posle dodavanja Bukaja Sake. Ujedno, to je bio i njegov prvenac od dolaska iz Brajtona u London. Međutim, Ajvan Toni je osam minuta kasnije potvrdio vanvremensku formu i postavio konačan rezultat utakmice.

U preostala dva meča, videli smo remi Kristal Palasa i Brajtona (1:1), dok je Vulverhemtpon sa igračem manje uspeo da preokrene rezultat protiv Sautemptona na Sent Merisu (1:2).

PREMIJER LIGA - 23. KOLO

Subota

Vest Hem - Čelsi 1:1 (1:1)

Arsenal - Brentford 1:1 (0:0)

Kristal Palas - Brajton 1:1 (0:0)

Fulam - Notingem Forest 2:0 (1:0)

Lester - Totenhem 4:1 (3:1)

Sautempton - Vulverhempton 1:2 (1:0)

Bornmut - Njukasl (18.30)

Nedelja

Lids - Mančester junajted (15.00)

Mančester siti - Aston Vila (17.30)

Ponedeljak

Liverpul - Everton (21.00)

Standings provided by Sofascore

Video: Kostićev i Mitrovićev brat zajedno krenuli na utakmicu: Spremni su za okršaj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dva mundijala

    11. februar 2023 | 20:02

    6 utakmica 3 gola. ni silja pesic nebi moga bolje

  • struchnyakowsky

    11. februar 2023 | 19:59

    DZABA. rekordi postognutih golova u drugoj ligi i teprezentaciji.niko od ozbiljnih evropskih klubova (liga sampiona, liga evrope pa cak ni treca liga konferencija) ne zeli da mu pruzi sansu. ZASTO ? ? ?

  • dobar je on

    11. februar 2023 | 19:56

    dva svetska prvenstva 6 utakmica 3 gola toliko nebi ni siljabpesic dao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA