Vreme čitanja: oko 2 min.

Zbog ovakvih situacija fudbalski svet ludi na VAR: Vlahović bio milimetrima iza Milenkovića, čelom u ofsajdu

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nešto se pod hitno mora menjati iako tehnički ovo jeste bila nedozvoljena pozicija

  • 3
ofsajd pozicija Foto: twitter/juventusfans

Fudbaleri Juventusa pobedili su Fiorentinu u brunom derbiju Serije A rezultatom 1:0 uz dva poništena gola na obe strane koja bi, da nema VAR sistema, glatko bila priznata. I sa svevidećim okom kamera bilo je teško uhvatiti nedozvoljene pozicije u kojima su se našli Dušan Vlahović sa jedne i kasnije, pred sam kraj meča, Ranijeri na drugoj strani.

U situaciji koja je prethodila poništenom golu Vlahovića, srpski napadač je bio iza Nikole Milenkovića bukvalno za dlaku, što pokazuje i zamrznuti snimak tog momenta. Na njemu se najbolje vidi koliko je to bila "tesna" pozicija, izuzetno teška i gotovo nemoguća da se na osnovu nje donese ispravna odluka.

Na kraju, Vlahoviću je poništen gol koji bi doneo Juventusu 2:0, na ogromno nezadovoljstvo domaćih i trenera Masimilijana Alegrija.

Pogledajte situaciju zbog koje je torinskom timu poništen pogodak. Vlahovićevo čelo (jedva se vidi) je u nedozvoljenoj poziciji. Milenkovićeva ruka se ne uzima u obzir.

Druga (ne)sporna situacija, ovog puta na sreću Juventusa, desila se pred sam kraj meča kada je Kastrovil postigao efektan gol sa dvadesetak metara, ali je i njemu poništen jer se prethodno Raniejri našao u minimalnom ofajdu na centaršut koji je stigao sa leve strane. U toj situaciji odlučivali su centimetri.

Upravo zbog ovakvih "najminimalnijih ofsajda" FIFA radi na tome da se onu ubuduće ne sude. Tu inicijativu je posle meča pozdravio trener Juventusa Alegri.

- Mislim da je to stvar koja treba da se uradi - rekao je Alegri pa dodao:

- Ne mogu golovi da se poništavaju zbog toga što je nekomk igraču kosa bila u ofsajdu. Svi bi onda trebalo da nose kratke frizure ovako kao ja - aludirao je na svoju proćelavost trener "bjankonera".

Tehnologija je bila apsolutno ključna u meču Juventusa i Firoentine jer je, osim što je poništila dva gola, presudila kod pogotka glavom Rabioa jer je tek na snimku utvrđeno da je lopta prešla gol-liniju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    13. februar 2023 | 10:29

    Nema veće gluposti od VAR-a,daš gol i čekaš jeli ili nije osim ako ga ne daš sa trideset metara ,hahahaha

  • Boske100

    13. februar 2023 | 10:25

    Pošto igraju za Srbiju i jedan i drugi, čudi me da se nisu sudarili 😊

  • haha

    13. februar 2023 | 10:39

    a sta ovde nije jasno kad je sve cisto kao suza ?? celom moze da da gol, bilo je ispred igraca yfiorentine, sta je konkretno ovde sporno ? mogu misliti tekst da je npr protiv Zvezde priznat ovakav gol u Evropi. Deset godina bi se o tome pricalo a Nedic i Matic sa Rts bi proklinjali sudiju pri svakom prenosu na Rts,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA