Vreme čitanja: oko 1 min.

Fudbalski reprezentativac Češke objavio da je homoseksualac: "Ne želim više da krijem"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jankto je u karijeri igrao sa Udineze, Sampdoriju, Askoli, Hetafe, trenutno nastupa za Spartu, a odigrao je 45 mečeva za nacionalni tim

  • 23

Češki fudbaler Jakub Jankto, koji trenutno igra za prašku Spartu na pozajmici iz Hetafea, objavio je na svom Instagram nalogu, u video poruci, da je homoseksualac. On je uz taj snimak napisao i poruku u kojoj je objasnio zbog čega je odlučio da se "autuje".

- Ja sam homosekusalac i ne želim to više da krijem - rekao je na početku objave Jankto.

Jankto je u karijeri, pored Hetafea i Sparte, igrao za Udineze, Askoli i Sampdoriju.

- Kao svi drugi, imam svoju snagu i svoje slabosti, imam svoju porodicu, prijatelje, imam posao koji radim najbolje što umem svih ovih godina, sa ozbiljnošću, profesionalnošću i strašću. Kao i svi drugi što rade. Ali takođe želim da živim svoj život u slobodi. Bez straha. Bez predrasuda. Bez nasilja. Ali sa ljubavlju. Ja sam homosekusalac i to više ne želim da krijem - rekao je Jakub Jankto u emotivnom obraćanju.

Nije prvi profesionalni sportista koji se odlučio na ovaj korak ali je sasvim sigurno najpoznatiji među fudbalerima koji je obnarodovao ovakvu vest.

Video: Srce zgodne fudbalerke ukrala je jedna crnka: Igraju u suparničkim timovima ali pobedu slave vatreno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile od Stalaća

    13. februar 2023 | 16:05

    Evo ja želim javno da objavim da svi znate da sam heteroseksualac.Verovatno vas je sve to jako zanimalo, a ja nisam mogao više da ćutim.Neka svako kaže šta preferira u s.ksu, to je jako bitno.Evo moj prijatelj preferira samo debele devojke, sa velikom g.zicom.Ja mu kažem da je bolestan, a on se uvredio i pozvao se na diskriminaciju i da ima prava da mu se to sviđa.Ja sam se složio i rekao mu da obavezno to javno objavi da se zna.Možda mu se i javi neka srodna duša.

  • Bana

    13. februar 2023 | 17:13

    I?Jesi li sad po osan na sebe?Jel trebamo da te podržimo,pohvalimo,potapsemo po ramenu?Nebitno je tvoje seksualno opredeljenje bilo kome osim tebi i ne znam sta imas kome to da priznajes kad ti to niko i nije trazio,pogotovu da to objavljuješ javno.

  • goran...

    13. februar 2023 | 17:18

    e vala se i imas sa cim pohvaliti,'alal ti k...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA