≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Saznajemo! Zvezda pronašla pojačanje za LŠ u Francuskoj: Reprezentativac Gruzije 1. pik na Marakani

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žorž Mikautadze je na radaru crveno-belih

  • 41
Žorž Mikautadze, FK Mec,  Georges MIKAUTADZE Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Crvena zvezda je nedavno završila zimski prelazni rok, ali se posao uveliko nastavio i u okviru priprema za letnji prelazni rok, koji će ove sezone biti posebno važan, a kako Telegraf saznaje, crveno-beli su već pikirali i napadača.

U pitanju je reprezentativac Gruzije Žorž Mikautadze, koji igra za francuski Mec, koji je na radaru crveno-belih i prvi pik za jačanje konkurencije u špicu za leto.

Ukoliko ne bude nekog veleobrta, Zvezda će igrati Ligu šampiona od leta, pošto će šampion Srbije iz ove sezone igrati u grupnoj fazi usled dobrog UEFA koeficijenta koji je skupljen prethodnih godina.

Zbog toga na Marakani i dalje filtriraju igrače koji bi mogli da im pomognu u najjačoj konkurenciji.

Procenjeno je da bi prvi špic Meca i reprezentativac Gruzije bio pojačanje. On je ove sezone na 24 utakmice u svim takmičenjima dao 12 golova uz šest asistencija. Takođe, ima i 13 utakmica za reprezentaciju Gruzije, gde je postigao dva gola.

Mikautadzeova trenutna procenjena vrednost na Transfermarketu je tri miliona evra. Ima čvrst ugovor sa Mecom do leta 2026. godine, pa bi crveno-beli morali da obezbede i obeštećenje za njegov dolazak.

Takođe, pored Mikautadzea, prati se i Žan Filip Kraso, povremeni reprezentativac Obale Slonovače, koji nastupa za Sent Etjen. I on ima odličnu sezonu u francuskoj Ligi 2, gde je na 20 utakmica postigao 11 golova i šest asistencija.

Žan Filip Kraso Foto: Icon Sport / ddp USA / Profimedia

Podsetimo, Zvezda je već dovela i Pitera Olajinku ove zime kao pojačanje na krilnoj poziciji, a on će se priključiti ekipi od leta, kada mu istekne ugovor sa Slavijom iz Praga. Na isti način dogovoren je transfer i Marka Stamenića iz Kopenhagena, pa će samo u ova dva igrača Zvezda imati dva ozbiljna pojačanja koja su igrala i u Ligi šampiona.

Dolazak jednog napadača koji će biti konstantna pretnja po protivničke golmane biće svakako prioritet, a za sada je najbliži tome Žordž Mikautadze, a kao opcija figurira i Žan Filip Kraso.

Pogledajte i neke od poteza Mikautadzea:

Video: Dileme nije bilo da li je penal, a posle gledanja VAR-a, pokazao je i crveni: Zvezda vodi na krovu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doda

    14. februar 2023 | 20:23

    Zvezda nikad nije dovela pojačanje.uvek promašaje.

  • dokle vise

    14. februar 2023 | 19:45

    koliko promasenih slucajeva

  • BOBA

    14. februar 2023 | 21:26

    Izvlače sve neke špic igrače kao iz naftalina,prosto neverovatno kakve kardinalne greške prave pri dovođenju špica,da ne nabrajam,koštali mnogo novca i Mrkela i ko je još učestvovao u tome i dalje ređaju loše poteze,Terzić to pokriva osvajanjem titula što i nije teško jer je Partizan katastrofalan i igrački i u vođenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA