≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legenda Reala: "Skidam kapu Janktu što je objavio da je gej, nas iz fudbala treba da je sramota"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Valdano se poklonio potezu Jakuba Jankta

  • 2
Euro 2020, fudbal, fudbalska reprezentacija, Škotska - Češka Foto: Tanjug/AP

Češki fudbaler Jakub Jankto (27) i dalje je tema dana u svetu sporta zbog činjenice da se otvoreno deklarisao kao homoseksualac u poruci koju je u ponedeljak postavio na svom Instagramu. Od tada dobija bezrezervnu podršku brojnih portista širom sveta, fudbalera, klubova, navijača koji su ga ohrabrili i podržali u njegovoj odluci.

Podržao ga je i nekadašnji veliki fudbaler madridskog Reala Horhe Valdano koji sada radi kao fudbalski analitičar za španski kanal "El Tercer Tiempo".

- Skidam kapu tom momku zbog toga što se usudio da objavi i ujedno se i stidim sveta fudbala. Ovo je možda prva situacija zbog koje bi fudbal trebalo da se stidi - bez dlake na jeziku je Argentinac, koji je dres Reala nosio od 1984-1987. godine i na 84 utakmice dao 40 golova.

Pohvalio je Valdano ženski fudbal kao primer kako se poštuju ljudske vrednosti i opredeljenja pojedinaca mimo terena.

- Žene su nam očitale pravu lekciju. One dolaze na utakmice sa manje predrasuda nego mi i od prvog dana koriste svoju slobodu. To što je uradio Jankto, u današnje vreme, je hrabar čin i za mene je to poniženje za fudbal i za sve nas koji smo u fudbalu - rekao je Valdano, prenose španski mediji.

Video: Reprezentativac javno priznao da je gej: Ja sam homoseksualac, neću više da krijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA