Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda rečima svojih legendi zove na Čuku: "Prazne tribine - prazna igra, pun stadion garancija dobre igre"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nadaju se Zvezdine zvezde ispunjenim tribinama Marakane

  • 9
Dragan Dajić, Vladimir Petrović Pižon Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde u subotu od 15 sati dočekuju Čukarički u utakmici 22. kola Superlige, a na sajtu kluba kao svojevrstan poziv navijačima da ispune stadion "Rajko Mitić" objavljen je tekst sa izjavama legendarnih asova o značaju podrške sa tribina.

- Ja igram fudbal zbog publike. Ništa ne može da me motiviše za igru kao publika: ni protivnik, ni značaj utakmice, ni trener. Za mene je samo važno da je gledalište prepuno, da čujem aplauz. I kad uspostavim dodir s publikom, na sve zaboravim, tražim samo loptu - govorio je Šeki.

- I sve ostalo je za mene lako: dribling, i šut, proigravanje i trčanje. Ne osećam nikakav zamor, ništa. Nije pritom važno da li sam na utakmicu došao posle neprospavane noći. Ako me publika ponese na svojim krilima, eto dobre igre - pričao je Šekularac, druga "Zvezdina zvezda".

Dragan Džajić, treća "Zvezdina zvezda", često je govorio ako po izlasku na teren ugleda prazne tribine postaje tužan.

- Tada bih se najradije vratio u svlačionicu, jer unapred znam da od dobre igre neće biti – ništa, čak i ako dajem sve od sebe da bih igrao dobro – uzalud je. Ali sam zato najsrećniji kad je stadion pun, to je već garancija za uspešnu igru.

Četvrta "Zvezdina zvezda" Vladimir Petrović Pižon govorio je da uživa u fudbalu, golovima, varkama, u nadmudrivanjima, ali da bi sve to postalo potpuno, da bi zaista bio srećan, bio mu je potreban aplauz gledališta.

- Bio sam gladan tog aplauza. A kada su tribine prazne? Šta da vama kažem? Ne igra mi se! – Prazne tribine, prazna igra - reči su Vladimira Petrovića Pižona.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Manjača

    15. februar 2023 | 08:32

    A legende Zvezde cute o kandidaturi Vidica .......e moje legende ni L od vas

  • Gaki

    15. februar 2023 | 09:03

    Poltroni, polusvet koji kanali fudbal 40+ godina ...tako je i u društvu u vladajućim i državnim ustanovama itd itd ...paraziti i lešinari

  • DZABA

    15. februar 2023 | 08:32

    dok igra silja pesic ne gledam a i nema nam spasa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA