≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ovo je Partizanov tim za Šerif: Petrić promenio sedam startera!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-beli u skoro najjačem sastavu protiv moldavskog tima

  • 8
FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Momenat možda nije dobar, jer ne pamti se kada je Partizan tako nadigran i ubedljivo poražen u jednom meču na svom stadionu kao protiv mladosti GAT, ali prilika da na drugoj, evropskoj sceni, načini korak više u odnosu na prošlu godinu svakako je velika i ne sme da se propusti.

Žreb je doneo Šerif iz Tiraspolja, tim koji nije kvalitetan kao prethodnih godina kada je, između ostalog, preslišavao Crvenu zvezdu i igrao potom u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je takođe bio hit, no, nije za potcenjivanje, jer takav odnos je upravo pre nekoliko dana došao glave crno-belima. Otuda je dobar rezultat iz sutrašnjeg meča u Kišinjevu (21.00, Arena sport Premium 1, RTS) i obaveza, ali i prilika da se izabranici Gordana Petrića iskupe za "kilav" start proleća.

Poznato je da stručni štab crno-belih na sutrašnjem meču ne može da računa na kapitena Slobodana Uroševića zbog suspendujućih žutih kartona, lišen je i pomoći Siniše Saničanina, koga je visoka temperatura izbacila iz tima, a pitanje je i u kojoj meri je spreman Hamidu Traore koga je mučila povreda, ali i briga o porodici (morao u Tursku po najmilije posle zemljotresa).

Dvojica od trojice pomenutih fudbalera sigurno bi bili starteri da su u kombinaciji za sastav, no, kako to nije slučaj Petrić je morao da se okrene drugim rešenjima, ali i da ujedno izvučeo pouke iz meča sa

Novosađanima koji svi što pre žele da zaborave.

Shodno tome, trebalo bi da sutra protiv Šerifa na teren izvede sastav sa ček sedam promena u odnosu na vikend utakmicu i vrati se timu koji je u velikoj meri izneo i kompletnu jesen, jer, hteo to u Humskoj neko da prizna ili ne, crno-beli naprosto nemaju dovvoljno kvalitetnu rotaciju, odnosno klupu, da bi nekada mogli da kalkulišu sa izborom igrača u nekim mečevima. Naravno, uz čast izuzecima, deci iz omladinske škole za koju uvek mora da se pronađe prostor, što Petrić neretko i čini.

Internacionalni napad

Ovoga puta ulog je veći, pa će na teren oni najiskusniji, od kojih se očekuje da već u prvom meču sa Moldavcima donesu dobar rezultat. Otuda će tri promene biti izvršene samo u odbrani, koju će ovoga puta, ispred Aleksandra Popovića na golu, činiti Aleksandar Filipović na poziciji desnog beka, Svetozar Marković i Igor Vujačić kao tandem centralnih defanzivaca, te Zlatan Šehović na mestu levog beka.

Među startere se vraća i Kristijan Belić, koji je propustio prethodni duel zbog virusa gripa, a činiće tandem zadnjih veznih za Ljubomirom Fejsom, koji bi trebalo da dobije prednost u odnosu na još uvek nespremnog Hamidua Traorea.

Ofanzivna četvrtka je prepoznatljiva i donela je Partizanu jesenas neke velike rezultate sa daleko kvalitetnijim timovima od Šerifa. Činiće je Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig na krilima, te Bibars Natho, ovoga puta kao organizator igre, odnosno Rikardo Gomeš kao najistureniji napadač.

Pogled ka klupi opet u fokus stavlja Partizanovu decu poput, recimo, Sameda Baždara koji je u prethodnom meču jedini pokazao nešto konkretno na terenu, pre svega volju i želju za pobedom, potom Nemanju Jovića, Mihajla Ilića, a valja polako u sistem uključivati i omladince Janka Jevremovića. Mateju Stjepanovića, koje je Petrić takođe poveo u KIšinjev, jer od najbeđenih pojačanja oskudnog kvaliteta, na isteku roka trajanja - više je štete nego koristi.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA