≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

LŠ: Dortmund kontrom surovo kaznio Čelsi, Benfika već završila posao protv Briža

Vreme čitanja: oko 3 min.

Milioneri nose u London minimalnu prednost, dok je portugalski tim kaznio sve greške Briža

  • 4
FK Borusija Dortmund - FK Čelsi Foto: FEDERICO GAMBARINI / AFP / Profimedia

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda pobedili su na domaćem terenu ekipu Čelsija, u prvom meču osmine finala Lige šampiona rezultatom 1:0 (1:0)!

Strelac jedinog gola bio je Adejemi u 64. minutu, i to posle sjajne prilike za Plavce koji su potom ostavili pomenutog igrača jedan na jedan sa Encom Fernandezom.

Usledio je savršen kontranapad, Adejemi je zaobišao Argentinca, potom i golmana Kepu Arizabalagu i ostalo mu je samo da ugura loptu u mrežu.

Čelsi definitivno ima za čime da žali, jer je Žoao Feliks u 38. minutu imao najbolju priliku na meču. Izašao je sam ispred golmana is a nekih pet-šest metara je pogodio prečku.

Prethodno je i šest minuta ranije Portugalac bio sam na nekih 14-15 metara, kada je neometano šutirao iznad gola. Pored Feliksa, i Kulibali je u 77. mogao da se proslavi. Međutim, njegov šut je zaustavio Kobel, da bi se potom odbila i stala na liniji. Tačnije, neko od domaćih igrača je stigao da je izbije.

Po broju šansi, Čelsi nije zaslužio da izgubi. Pogotovo zbog toga što je Felisk i u 84. mogao da postigne gol. Prosto je neverovatno kako je tako slabo šutirao iz kaznenog prostora, pravo u ruke Kobela koji je u 95. spasio siguran gol posle udarca Enca.

Daleko od toga da je Dortmund bio nemi posmatrač, mada su oni svoje najbolje šanse imali u prvom poluvremenu. Najpre preko Adejemija u 12. minutu, zatim i preko Alea na sredini prvog poluvremena. Na kraju, Milioneri sa osmehom na licu putuju u London.

Tijago Silva Foto: AP/Tanjug

Spašavali su "živu glavu" na početku i na kraju prvog poluvremena, ali se fudbaleri Benfike podignute glave vraćaju sa gostovanja Brižu i u džepu imaju prednost od dva gola pred revanš meč osmine finala Lige šampiona - 2:0 (0:0)!

Najviše zahvaljujući "greškama" odbrane domaćeg tima u 51. minutu i gola Žoaa Marija sa bele tačke, zatim i rezerviste Neresa u 88. minutu, mada je Benfika po svemu zasluženom i bila bliža trijumfu.

Briž je meč otvorio zicerom u 5. minutu koji je Vlahodimos odbranio, dok je gol koji je Odoi postigao u 45. minutu poništen zbog ofsajda. Između toga, kao i posle tog vodećeg gola, portugalski predstavnik je diktirao ritam igre.

Antonio Silva je u 26. najavio "oluju" koja je usledila, kada je njegov udarac završio iznad prečke. Četiri minuta kasnije Rafa Silva je pogodio stativu, da bi u 34. njegovu sjajnu priliku zaustavio golman domaćeg tima Kobel. Nakon toga i Ramos je "tukao" glavom tik iznad prečke.

Isti igrač je odličnom prilikom otvorio i početak drugog poluvremena, da bi Žoao Mario i Čikinjo bili velika pretnja za domaćina sredinom drugog poluvremena. Na kraju, Neres je u 88. zapečatio sudbinu Belgijanaca posle kiksa poslednje linije.

Trijumf Benfike verovatno i nije nikakvo iznenađenje, pogotovo što je Klub Briž u očajnoj formi i imaju samo jedan trijumf u poslednjih devet utakmica. Ovako, Portugalci su praktično već u četvrtfinalu.

Borusija Dortmund - Čelsi 1:0 (0:0)

(Adejemi 64)

Borusija Dortmund: Kobel, Volf (Rierson 73), Šule, Šloterbek, Gerero, Emre Čan, Belingem, Adejemi (Bino-Giters 79), Ezkan, Brant, Ale (Modest 68)

Čelsi: Arizabalaga, Džejms, Kulibali, Tijago Silva, Čilvel (Maunt 71), Fernandez, Loftus - Čik, Žoao Feliks, Mudrik (Kukurela 71), Zijeh, Haverc.

Klub Briž - Benfika 0:2 (0:0)

(Žoao Mario 51, Neres 88)

Klub Briž: Minjole, Klinton Mata, Hendri, Mehele, Meijer, Odoi (Nilsen 65), Oniedika, Bušanan, Vanaken, Sovah (Jutgla 79), Lang.

Benfika: Vlahodimos, Bah, Antonio Silva, Otamendi, Grimaldo, Florentino, Čikinjo, Žoao Mario (Neves 90+4), Rafa Silva (Neres 65), Aursnes, Gonkalvo Ramos (Guedeš 65).

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joca

    15. februar 2023 | 23:11

    Dortmund da slavi Golmana

  • Др

    15. februar 2023 | 22:47

    Питам се, да ли су ови наши слепци , Звезда и Пртизан , свесни шта их чека у ЛШ!? Да ли уопште гледају како људи играју , трче, боре од почетка до краја?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA