≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gvardiolin "šamar" Arteti i Arsenalu: Građani nisu mrtvi, Siti slavio u derbiju i vratio se na 1. mesto u PL

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ništa još nije gotovo...

  • 1
Mančester Siti, Arsenal Foto: Tanjug/AP

Arsenal posustaje, nemaju snage Topdžije da izguraju ovu šampionsku trku, što im je pokazao i Mančester siti u zaostaloj utakmici 12. kola Premijer lige. Građani su slavili sa 3:1 na Emirejtsu, čime su makar nakratko i preuzeli prvo mesto na tabeli.

Ekipa iz Londona je ušla u ovaj meč kao prvoplasirana ekipa, imali su tri boda više, ali i utakmicu manje od Mančester sitija, što znači da bi eventualnim trijumfom uspeli da se i te kako približe tituli u Engleskoj koju čekaju skoro punih 20 godina, no, pitao se i Siti.

Od samog starta su obe ekipe krenule napadački, znali su da gol već na startu utakmice znači jedno, a to je kasnija pobeda, što je pošlo za rukom Mančester sitiju. Igrao se 24. minut meča, Haland je prošao po strani, ubacio je loptu, loša rekacija Tomijasua, lopta je stigla do De Brujnea, a ovom nije bilo teško da pogodi mrežu Ramsdejla za 1:0.

Ovo je trgnulo Arsenal, pošto je 18 minuta kasnije Saka uspeo da iznudi penal koji je kasnije i realizovao.

Drugo poluvreme je donelo sve isto kao i prvu, prepun deo napadačke igre, ali i dva gola, međutim, oba gola su ovog puta završila u mreži Arsenala.

Ponovo je Haland uzeo loptu na desnoj strani, poslao ju je ka sredini, ona je dokačila Gindogana, došla je do Griliša a ovaj je odličnim udarcem postigao gol za 2:1 u 72. minutu susreta. Arsenal se ponadao da opet može da se povrati u meču, ali ipak ovoga puta je "reakcija" bila drugačija.

Samo 10 minuta kasnije, Haland je ostao sam u šesnaestercu, odlično se snašao i postigao je gol za konačnih 3:1.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA