Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivša zvezda Premijer lige: "Bio sam mrtav 8 minuta, a onda se desilo čudo"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žinola je pre sedam godina doživeo tragično iskustvo, već je bio otpisan

  • 0
David Žinola Printskrin: Instagram/davidginolaofficial

Te 2016. godine, nekadašnja fudbalska zvezda David Žinola mislio je da je u dobroj formi i bez problema je pristao da, kao bivši igrač PSŽ-a, Totenhema i Njukasla, odigra humanitarnu utakmicu na južnoj obali Francuske!

Uspeo je čak da postigne i gol, da bi se tokom proslave samo srušio. Slavlje se pretvorilo u užas, a samom Žinoli srce je  stalo. kako sam kaže, bio je mrtav osam minuta. Njegov prijatelj i kolega fudbaler, Frederik mendi, hrabro je izveo CPR i održavao je da se krv pumpa u Davidov mozak sve dok na lice mesta nisu stigli sa defibrilatorom.

Žinola sada ima 56 godina, a svoje traumatično sećanje odlučio je da podeli sa javnosti s obzirom na to da je februar mesec srca Britanske fondacije za srce.

- Kada ste u nesvesti, na raskrsnici ste i postoje dva puta: život ili smrt! Zašto sam izabrao život, ne znam, jer sam bio u nescesti. Ali ja sam borac. Na utakmici 2016. žena vatrogasac me je tri puta šokirala defibrilatorom, a zatim je mom prijatelju rekla da sam mrtav - poručio je Žinola i nastavio:

- Rekla je da ako srce ne počne ponovo da radi posle tri puta da je gotovo. Pogrešila je. Moji prijatelji su joj rekli da nastavi, šokirala me je još dva puta, a onda je srce ponovo krenulo da radi. Godinu dana kasnije, upoznao sam tu ženu. Plakala je kad me je videla i rekla je da je to kao da gleda u duha.

Jedan od razloga zbog koji je Žinola živ, kako je sam on rekao, jeste taj da je tog dana došao da se upozna sa svojom sadašnjom ženom i majkom njegove ćerke.

Maeva Denat, koja sada ima 38 godina, upoznala je Žinolu preko zajedničkih prijatelja u jednom kanskom restoranu, da bi bivši fudbaler sat vremena kasnije otišao da igra tu utakmicu.

Maeva je manekenka koja ima dete iz prethodne veze, dok je sa Žinolom dobila i ćerkicu Ever koja ima pet godina. Sada žive na jugu Francuske, gde su se preselili iz Londona.

Inače, Žinola je tokom karijere bio poznat kao veliki ženskaroš. Već je bio u braku sa nekadašnjim modelom Koralin s kojim takođe ima dve ćerke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA