Vreme čitanja: oko 1 min.

Čukarički pred dolazak na Marakanu potvrdio transfer veziste u MLS

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mladi Petković pojačao je Šarlot

  • 2
FK Vojvodina, FK Čukarički, NIkola Petković, Veljko Simić Foto: MN Press

Fudbalski klub Čukarički potvrdio je odlazak mladog veziste Nikole Petkovića u Šarlot, čime je postao treći igrač Brđana koji je direktno otišao u MLS ligu!

Prethodno su to učinili Luka Stojanović (u međuvremenu se vratio u klub) i Đorđe Petrović, a nezvanično se može čuti da su Brđani za ovaj transfer dobili oko tri miliona evra.

- Želeo bih najpre da se zahvalim svima u Čukaričkom za prelepih pet i po godina provedenih na Banovom brdu. Prošao sam mlađe kategorije ovog kluba, u dogovoru sa čelnicima Čukaričkog bio prosleđen na pozajmicu u BASK, gde sam stekao dragoceno iskustvo. Potom sam dobio šansu u prvom timu, stigao i do reprezentacije Srbije, a sada i ostvario transfer u MLS ligu – kazao je Nikola Petković, defanzivni vezista, koji je bio član i mlađih reprezentativnih selekcija.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by FK Čukarički (@fkcukaricki)

Petkovićev novi klub je član Istočne konferencije MLS lige, a prošlu sezonu završio je kao devetoplasirani.

- Pre mene u SAD su iz Čukaričkog otišli Luka Stojanović, koji je igrao za Čikago, kao i Đorđe Petrović, koji je član Nju Inglanda. Obojica imaju samo pozitivna iskustva u MLS ligi, igrali su odlično, brzo su se uklopili. Petrović je postao i najbolji golman prvenstva. Raduje me činjenica da je kvalitet ovog takmičenja sve bolji, da ima mnogo kvalitetenih stranaca, da je sve više igrača koji iz ove lige odlaze u renomirane evropske klubove. Na meni je da nastavim da se razvijam u pozitivnom smeru. Još jednom, želim sve najbolje mojim saigračima iz Čukaričkog, nadam se da ću ih gledati u grupnoj fazi nekog od evropskih takmičenja u narednoj sezoni. Siguran sam da imaju kvalitet za to, a klub zaslužuje da napravi još jedan iskorak – kazao je Petković, neposredno pred polazak za Sjedinjene Američke države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA