≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Docić pred gostovanje Zvezdi: "Ubedljivo su najbolji tim u ligi, moramo da budemo hrabri"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kapiten Brđana najavio meč sa šampionom

  • 0
Fk Čukarički, Fk Crvena Zvezda Foto: Nikola Tomić

Dve pobede na isto toliko mečeva daju za pravo Čukaričkom da se nadaju pozitivnom rezultatu u subotnjem derbiju protiv Crvene zvezde (15.00 časova)!

Samo, da bi do njega došli, potrebno je da odigraju mnogo, mnogo, mnogo, bolje nego u onom jesenjem duelu koji je Zvezda na Banovom brdu dobila sa 2:0.

- U prvom meču protiv Crvene zvezde na Banovom brdu izgubili smo sa 2:0, bez ozbiljnije šanse. Bio je to možda i jedan od naših lošijih mečeva u sezoni. Moja želja je da u subotnji meč protiv šampiona uđemo drugačije. Zvezda je, po mom mišljenju, ubedljivo najbolji tim u Super ligi, ali smo ih i previše respektovali u prvom meču – rekao je kapiten Čuke Marko Docić, koji se potom prisetio meča protiv Partizana u gostima:

- Izgubili smo taj meč sa 3:2, čini mi se potpuno nezasluženo. Imali smo dve stopostotne šanse da mi povedemo u završnici, ali ih nismo iskoristili. Opet, izuzetno sam bio zadovoljan tom utakmicom, osim naravno krajnjim rezultatom. Treba i protiv Zvezde da budemo rasterećeni, ali i hrabri, sa dobrom energijom, sa željom da se nadigravamo sa njima. Što da ne, i da napravimo dobar rezultat.

Čukarički je u prethodnoj rundi načinio retko viđen preokret, protiv Radničkog 1923 slavio je golovima u 90. i 90+6. minutu.

Marko Docić Foto: FK Čukarički

- Bilo je baš mnogo preokreta od kako sam u Čukaričkom. Sigurno da to nije slučajno, uvek smo bili ekipa sa karakterom, tako je i sada. Ovo su možda i najlepđe pobede, uvek mnogo znače ekipi na polju samopouzdanja, uz naravno osvojene bodove koji su veoma bitni. U prvom delu sezone nije bilo nekih situacija za preokret, sada se jednostavno tako namestilo, vratilo nam se za neke utakmice iz jesenjeg dela sezone.

U šestom minutu nadoknade duela protiv Radničkog, Docić je postigao gol. Još kad je lopta došla do njega, bio je prilično siguran da će pogoditi.

- Znao sam da će biti tako u tom trenutku. Dva dana pred utakmicu na treningu konstantno sam šutirao u tu stativu. Rekao sam i tada, možda će nam ta stativa doneti sreću, tako je i bilo.

Marko Docić Foto: MN Press

Istakao je Docić da će Super liga biti izuzetno zanimljiva, po njegovom mišljenju do poslednjeg kola plej-ofa, u borb za raspodelu pozicija koje vode u Evropu.

- Pored Crvene zvezde i Partizana, izdvojilo se još tri-četiri kluba, koji su najveći konkurenti za preostala mesta koja vode u Evropu. Naravno, zavisiće mnogo i od takmičenja u Kupu Srbije. Svaka utakmica, svaki bod će biti od velikog značaja. Ova sezona je mnogo jača od prethodnih, dosta igrača se vratilo iz inostranstva, nivo fudbala se podigao. Upravo zbog toga što ćemo imati pet predstavnika u međunarodnim takmičenjima, dva najbolja u Ligi šampiona, treći će imati obezbeđen nastup najmanje u grupnoj fazi Lige konferencije... Veliki je ulog, ali to smo znali i na početku prvenstva, sve to nam je konstantno u podsvesti.

Video: Mihajlović u večnost: Na severnoj tribini šetalica sa likom legendarnog fudbalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA