Vreme čitanja: oko 1 min.

Da nije dao gol u 97. verovatno bi bio živ: Atsu je posle meča trebalo da napusti Tursku, let je bio zakazan

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Prst sudbine" se definitivno umešao

  • 6
Kristijan Atsu Printskrin: Youtube/West Media

Beživotno telo fudbalera Kristijana Atsua, nažalost, pronađeno je ispod ruševina u Hataju, i to 13 dana nakon što se dogodio razoran zemljotres u ovom delu Turske!

Napadač iz Gane na kraju nije uspeo da se izvuče, iako se u jednom trenutku činilo da su ga pronašli živog, a nema sumnje da će se njegova tragična smrt pamtiti i po tome što je "sudbina umešala prste."

Naime, Atsu je samo nekoliko sati pre zemljotresa trebalo da napusti Tursku i ode u Francusku, imao je zakazan let za 23 sata, ali je zbog gola u 97. minutu odlučio da ostane.

Po tom golu protiv Kasimpaše, te neizmernoj sreći njega i saigrača, mnogi navijači Hatajspora će ga pamtiti, a administrativni menadžer Fatih Ilek je pre nekoliko dana otkrio:

- Postojala je avionska karta, ali je Atsu odustao od odlaska u Francusku jer je dobro igrao ipostigao gol. Nakon oduševljenja koje je doživeo, rekao je: "Neću da idem, ostaću ovde." Na njegov najesrećniji dan zahvatio ga je zemljotres. Imao je let u 23 sata, iz Istanbula bi otputovao u Francusku. Odustao je i desila se tragedija.

Podsetimo, Atsu je samo nekoliko dana pre te utakmice razgovaraos a trenerom Volkanom Demirelom i tražio je da ode iz kluba ukoliko nađe nešto. Dobio je "zeleno svetlo", ali se taj prst sudbine na kraju umešao.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA