≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Čelsi potučen, kapiten nokautiran: Aspilikueta stavio glavu tamo gde neki ne bi ni nogu i završio u bolnici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sautempton uzeo velika tri boda iz Londona

  • 0
Čelsi - Sautempton Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Čelsija još jednom su duboko razočarali svoje navijače, poraženi su i od Sautemptona u okviru Premijer lige 0:1, i to na svom terenu, ali to nije ni najgora stvar koja se desila porsnulom timu, već je to bila uznemirujuća povreda kapitena "Plavaca" Cezara Aspilikuete.

Njega je vrlo nesmotreno kopačkom u glavu u pokušaju da izvede "makazice", pogodio igrač "Svetaca" Seku Mara. Španac je momentalno ostao bez svesti, i bez vazduha kako pišu engleski mediji pa je hitnom intervencijom prebačen na nosila i iznesen sa stadiona. Srećom, pribrao se dok su ga vraćali "u život" što su svi na stadionu i primetili sa olakašnjem kada im se Španac javio mahanjem ruku sa nosila.

Pogledajte tu vrlo neprijatnu situaciju po Španca i nokaut koji je pretrpeo.

Plavcima je ovo bio četvrti uzastopni meč u Premijer ligi bez pobede uz samo jedan dat gol u tom periodu! Toliko loše trenutno izgleda ovaj tim.  

Kako je došlo do ovoga kada je Čelsi ove sezone na pojačanja potrošio rekordnih 629 miliona evra. Kako igra deluje da ni još toliko novca ne bi pomoglo ekipi da se pokrene sa mrtve tačke. Jednostavno, sa toliko novih igrača praktično je nemoguće "preko noći" napraviti da igra bude tečna, plodonosna i učinkovita i tome poslednjih nedelja na najboljniji način svedoče navijači londonskog kluba.

Strelac pobedonosnog gola za goste na "Stamford Bridžu" bio je kapiten i najbolji igrač Sautemptona Vord-Praus u 45+1. minutu onako kako to on najbolje ume - majstorijom iz slobodnog udarca. Za mat Čelsija. Nejakog Čelsija.

fudbaleri sautemptona Foto: MN Press

Podsećamo i ovom prilikom koje je sve igrače dovela nova uprava londonskog kluba na čelu sa Amerikancem Tomom Bojlijem, a ujedno i otpustila trenera Tomasa Tuhela i dovela mu zamenu u liku Grejema Potera.

Argentinac Enco Fernandez je stigao iz Benfike za rekordnih 121 milion evra, kao apsolutno najskuplja akvizicija u istoriji lige, u istoriji fudbala. Za Veslija Fofanu iz Lestera plaćeno je 80 miliona evra, na Ukrajinca Mihaila Mudrika iz Šahtjora 70 miliona, a stigli su i Malo Gusto (Lion, 30 miliona), Noni Madueke (PSV, 35 miliona), Benoa Badiašil (Monako, 38), Žoao Feliks (Atletiko, pozajmica bez prava otkupa, 11 miliona), Andrej Santos (Vasko da Gama, 12 miliona), David Datro Fofana (Molde, 12.5 miliona).

Pre starta sezone, dok je još Tuhel komandovao, Čelsi je za veliki novac doveo i Rahima Sterlinga, Marka Kukurelju i Pjer-Emerika Obamejanga za ukupno 130 miliona evra.

I ništa!

Čelsi je u ovom času baš to, jedno veliko ništa od ekipe u odnosu na kadrovski potencijal koji poseduje.

Premijer liga, 24. kolo

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4

Brentford - Kristal Palas 1:1

Brajton - Fulam 0:1

Čelsi - Sautempton 0:1

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1

Everton - Lids 1:0

Vulverhempton - Bornmut 0:1

Njukasl  - Livepul 18:30

Nedelja

Mančester Junajted - Lester

Totenhem - Vest Hem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA