≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bajern ni petu utakmicu zaredom ne zna za pobedu nad Borusijom: Bavarci poraženi, Union "vreba" prvo mesto

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovakav rezultat doprineo je da se situacija na tabeli dodatno zakomplikuje

  • 1
Borusija Menhengladbah - Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Borba za šampiona nemačke Bundeslige nikad nije bila zanimljivija. Bajern iz Minhena, koji je do ovog kola bio prvoplasiran, doživeo je poraz na gostovanju u Menhengladbahu od Borusije sa 3:2, u okviru 21. kola.

Meč je počeo vrlo loše za Bajern, jer je već u osmom minutu ekipa iz Minhena ostala bez Upamekana, koji je dobio direktan crveni karton. Samo pet minuta kasnije, Štindl je doneo prednost Borusiji, međutim, to je bio tek početak goelade koja je usledila.

Bavarci su došli do izjednačenja u 35. minutu, kada je pogodio Čupo Moting, što je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvih 45 minuta. Domaći su u nastavku "dodali gas", te su tako u još dva navrata pogađali mrežu gostiju iz Minhena. Prvo je u 55. minutu Jonas Hofman zatresao mrežu, a potom je u 84. minutu pogodio i Markus Tiram. Gosti su samo uspeli da ublaže poraz u nadoknadi vremena, kada je pogodio Matis Tel.

Ovakav rezultat doprineo je da se situacija na tabeli dodatno zakomplikuje. Bajern zauzima prvo mesto na atbeli sa 43 boda, dok drugoplasirani Union Berlin ima 42 boda, ali i utakmicu manje, te bi ukoliko u nedelju slave protiv Šalkea na svom terenu, Union preuzeo lidersku poziciju na tabeli.

REZULTATI 21. KOLA BUNDESLIGE

Petak

Augsburg - Hofenhajm 1:0

Subota

Borusija M. - Bajern 3:2

Bohum - Frajburg 0:2

Štutgart - Keln 3:0

Volfsburg - Lajpcig 0:3

Ajntraht - Verder 2:0

Nedelja

Union Berlin - Šalke 15.30

Borusija D. - Herta 17.30

Bajer Leverkuzen - Majnc 19.30

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA