≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Liverpul je živ! Redsi posle serije blamiranja konačno zablistali, baš pred veliki sudar sa Realom

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo je bio Liverpul kojeg poznajemo

  • 0
liverpul Foto: Tanjug/Ap

Kad Liverpul hoće, kad upregne sve svoje raspoložive  kapacitete i oni rade punom parom, onda tu nema mesta za neprijatnosti kao one što su se desile u Vulverhemptonu (0:3), Brajtonu (0:3) i Brentfordu (1:3). I Njukasl je želeo "skalp" slavnog tima, ali dobio je dva šamara u začetku utakmice i ukočio u borbi koju vodi za Ligu šampiona.

Liverpul je, ipak, i dalje viša klasa fudbala naspram "skorojevića" koji rade na pogon saudijskih petro dolara.

U okviru 24. kola Premijer lige na "Sent Džejms Parku":

Njukasl - Liverpul 0:2!

Strelci za goste bili su Darvin Nunjez u 10. i Kod Gakpo u 17. minutu. I ništa tu posle Njukasl nije mogao da uradi. Sve se urotilo protiv "Svraka" koje su, da im nevolja bude još veća , od 22. mninuta morali sa desetoricom u borbu posle isključenja Poupa.

Vođstvo od 2:0 i igrač više za Liverpul je bio najbolji mogući tok meča i nešto što se nije smelo upropastiti u nastavku. Jesu "Redsi" sa protokom vremena, posebno u drugom delu ove partije, igrali pomalo i nonšalantno uljuljkani svime što im je pogodovalo u prvih 45. minuta, no to im se nije ovog puta obilo o glavu.

njukasl liverpul Foto: Tanjug/Ap

Bilo je tu i rezervi kod izabranika Jirgena Klopa zbog nadolazećeg velikog sudara sa Rael Madridom u Ligi šampiona. Otud i nešto pasivnija partija Salaha i družine u drugom delu meča.

Kako bilo, pobeda nije dovedena u pitanje, pobeda kojom je Liverpul prekinuo najgori ovosezonski niz rezultata od četiri meča bez pobede uz gol-razliku 1:9! Ako su i mogli da biraju bolji momenat za tako nešto, trijumf protiv silno motivisanih i poletnih "Svraka" željnih plasmana u Evropu, je idealan scenario za ovu priliku po Redse.

Klop može da predahne, još za Liverpul ima nade da se podigne posle skorašnjeg strmoglavljenja i ostaje da se vidi da li je ovaj trijumf danas bio naznaka boljih dana i novog uzleta ili samo bljesak u tmurnim danima koji su se svalili na tim.

Premijer liga, 24. kolo

Subota

Aston Vila - Arsenal 2:4

Brentford - Kristal Palas 1:1

Brajton - Fulam 0:1

Čelsi - Sautempton 0:1

Notingem Forest - Mančester Siti 1:1

Everton - Lids 1:0

Vulverhempton - Bornmut 0:1

Njukasl - Livepul 0:2

Nedelja

Mančester Junajted - Lester

Totenhem - Vest Hem

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA