≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizanov tim za Šerif: Crno-beli bez Natha i Vujačića brane minimalac iz Moldavije

Vreme čitanja: oko 3 min.

Pored štopera koji je suspendovan zbog crvenog kartona, duel će preskočiti i Izraelac koga muči virus

  • 40
FK Partizan SASTAV prazan Foto: Telegraf.rs

Još samo 90 minuta deli Partizan od osmine finala Lige konferencije i "ravnanja" sa prošlogodišnjim rezultatom u Evropi, koji su crno-beli postigli pod Aleksandrom Stanojevićem, a za završni korak je neophodna "overa" Šerifa iz Tiraspolja, koga su izabranici Gordana Petrića preslišali pre sedam dana u gostima i došli na korak od cilja. Revanš u Humskoj (18.45, Arena sport Premium 1, RTS 1) trealo bi da bude lakši deo posla, no, nije baš sve tako jednostavno i "ružičasto", jer domaćin ima ozbiljne probleme koji su donekle i krojili tim za drugu utakmicu na kojoj stručni štab neće moći da računa na najjači sastav.

Ima Partizan minimalnu prednost iz Kišinjeva, ali ima i kadrovske probleme pred revanš. Prva velika nevolja je svakako izostanak Igora Vujačića, koji je u prvoj utakmici sa Šerifom zaradio direktan crveni karton pošto je u drugom poluvremenu "počistio" kapitena Amina Talala, samim tim i zaradio suspenziju za revanš u Humskoj.

Prisustvo Vujačića u odbrani je i te kako značajno, jer u paru sa Svetozarom Markovićem, koji, pak, ima drugačije karakteristike, upotpunjuje taj centralni deo defanzivnog bloka i Petrić će morati da se odluči koga će to poslati na teren umesto crnogorskog reprezentativca.

Trener je na konferenciji za medije napomenuo da je pozicija Siniše Saničanina i mladog Mihajla Ilića, debitanta iz Kišinjeva - 50:50, ali se čini da će Petrić ipak izabrati iskusnijeg fudbalera, jer ulog nije mali, a Ilić se tek polako "uvodi" u takmičarske utakmice (igrao i u Subotici i to kao zadnji vezni).

Drugi i još veći problem stručnog štaba Partizana je izvesni izostanak - Bibarsa Natha, Izraelski majstor je prethodna dva dana kuburio sa virusom, kao i još nekolicina igrača i nije uspeo da se reši pošasti do poslednjeg treninga pred duel sa Moldavcima na koji nije ni izašao.

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Dakle, Petrić je u hodu morao da rešava još jednu dilemu stariji-mlađi igrač i to da se odluči između Danila Pantića i mladog Sameda Baždara na poziciji, košarkaški rečeno - plejmejkera. Pantić ima iskustvo u sličnim mečevima, što mu je dalo prednost Baždar, pak, ima brzinu, igrački bezobrazluk i fizičku moć... Ipak, kao i u slučaju cetralnih defanzivaca, presudilo je isksutvo, pa će od prvog momenta na teren Pantić, dok će mlađi "kolega" čekati priliku sa klupe.

Treći prolem - Patrik Andrade, koga čeka pauza od mese dana (povreda lože), zapravo i nije toliki problem ako se objektivno pogleda i analizira šta vezista pruža, odnosno ne pruža na terenu u minulom periodu. Daleko od forme, referenci koje su ga preporučile Partizanu, nedefinisan kao ofanzivni vezni, neprofilisan kao defanzivni vezni, bez "trke", snage u duelu, često nesiguran, veliki potrošač lopti... Dakle, problem koji zapravo i nije problem pred sutrašnji meč, sem što sužava Petriću mogućnost rotacije.

Dobra vest po crno-bele svakako je povratak Slobodana Uroševića u tim, pošto je odradio suspenziju usled žutih kartona, mada je i Zlatan Šehović u prethodna dva meča na kojima je dobio priliku pokazao da stručni štab može da se osloni na njega.

Sve ostalo je manje-više poznato i može se naslutiti, iako je Petrić i sam napomenuo da Hamidu Traore još uvek nije sto odsto spreman, kao i da je Ljubomir Fejsa takođe kuburio sa gripom. Potonji će ipak na teren, jer je uspeo da se dovede u red, a momak sa Malija će sačekati na klupi jer posle povrede na pripremama i peripetija sa porodicom koja je ostala u Turskoj tokom zemljotresa, tek hvata formu...

Pantić u Nathovim "cipelama"

Dakle, na golu će ponovo biti junak iz Moldavije - Aleksandar Popović, dok će poslednju liniju činiti Aleksandar Filipović, Svetozar Marković i Siniša Saničanin kao tandem centralnih bekova, te Slobodan Urošević na poziciji levog beka.

Pomenuti Ljubomir Fejsa i Kristijan Belić će biti starteri i u revanšu, pošto su sasvim dobro funkcionisali u prvom meču sa Šerifom, po bokovima će dejstovati Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig, igrač koji je trenutno možda i u najboljoj formi u timu, dok će organizacija igre u ruke Danila Pantića.

Naravno, napad je rezervisan za Rikarda Gomeša koji je u golgeterskoj seriji (tri gola na dva meča), a shodno dešavanjima na terenu, Petrić će tokom meča verovatno iskoristiti i pomoć momaka sa klupe za rezervne igrače...

Video: Petrić o Šerifu: Brzi su, jaki... Sutra moramo da uradimo dosta domaćeg

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ako je

    22. februar 2023 | 21:37

    serif pobedio real u madridu a partizan serifa u moldaviji onda je partizan bolji od reala

  • Istorija se ponavlja

    22. februar 2023 | 22:07

    Verovatno ce Partizan da prodje kao i pre nekoliko Sezona .......Kada je Augsburg prosao DALJE na Stadionu JNA!!! DOBRO SU SE PRIPREMILI SERIFI IZ MOLDAVIJE....NEBIH JA OTPISAO TEK TAKO!!!

  • alal vera alal vera

    22. februar 2023 | 20:57

    da imaju silju pesica odavno bi oni ispali iz evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA