≫ 

Vreme čitanja: oko 7 min.

Gvardiol sačuvao nadu Lajpciga, Lukaku doneo pobedu Interu protiv Grujićevog Porta

Vreme čitanja: oko 7 min.

Ovim mečevima su kompletirani prvi dueli u osmini finala Lige šampiona

  • 5
josko gvardiol Foto: Tanjug/Ap

Fudbaleri Mančester Sitija remizirali su sa ekipom Lajpciga na gostujućem terenu rezultatom 1:1, u okviru prvog meča osmine finala Lige šampiona. U drugom susretu, Inter je slavio protiv Porta rezultatom 1:0, na stadionu "Đuzepe Meaca" u Milanu.

Mančester Siti je dosta dominantnije ušao u meč, i od prvog minuta je kroz posed kontrolisao dešavanja na terenu. Ipak, sve do sredine prvog dela nije viđeno veće uzbuđenje. Igrao se 27. minut, kada je Rijad Marez iskoristio dodavanje Griliša, prošao kroz protivničku odbranu i preciznim udarcem poslao loptu u desnu stranu gola.

U nastavku je pretio i Džek Griliš, kada je u 36. minutu pokupio pas Bernarda Silve i pucao snažno, ali je lopta završila za malo iznad prečke, te se na pauzu otišlo bez nove promene rezultata.

U drugom poluvremenu, viđen je potpuno drugačiji Lajpcig, što se, ispostavilo se, odrazilo i na rezultat. Pretili su redom Henriks, Verner, Andre Silva i Soboslaj, ali je onda na scenu stupio fenomenalni Joško Gvardiol.

Liga šampiona Foto: Tanjug/AP

Sjajno je ispratio centaršut u 70. minutu hrvatski internacionalac, i posle odličnog skoka glavom poslao loptu iza leđa nemoćnog Edersona, za veliku radost domaćeg tima. Pokušavao je Siti do kraja da dođe do pobede, ali Gundogan, Haland i Marez nisu uspeli da donesu trijumf timu koji sa klupe predvodi Pep Gvardiola.

Gvardiol je tako sačuvao kakvu, takvu nadu svog tima, da se "dokopaju" četvrtfinala Lige šampiona. Sa druge strane, Siti nije baš opravdao ulogu favorita u ovom susretu, i moraće plasman u narednu rundu da potraže u revanšu u Engleskoj.

U drugom susretu, Inter je tek u finišu meča stigao do trijumfa protiv "desetkovanog", ali izuzetno hrabrog Porta. Domaći su znatno bolje otvorili meč, i sve vreme su kroz posed kontrolisali dešavanja na terenu.

Prvi su i zapretili u 18. minutu, kada je Hakan Čalhanoglu šutirao u desni ugao, ali je golman gostiju sjajno reagovao i sprečio promenu rezultata. Uzvratili su gosti u 37. minutu, kada je srpski fudbaler, Marko Grujić sjajno šutirao posle dobre akcije, ali je Andre Onana maestralno reagovao i sprečio pogodak.

U samom finišu prvog poluvremena, Bastoni je najbolje skočio u kaznenom prostoru i glavom gađao, ali je Kosta odlično intervenisao, te se na obaveznu pauzu otišlo bez golova.

U drugom poluvremenu, Porto se "otvorio" i krenuo da napada, što je rezultiralo sa nekoliko odličnih prilika Taremija i Zaidua, ali nije bilo dovoljno sreće, jer je Onana fenomenalnim intervencijama sačuvao svoj gol.

FK Inter Milan - Porto Foto: Tanjug/AP

Jedan od ključnih momenata, viđen je u 78. minutu, kada je Otavio zaradio drugi žuti, a samim tim i crveni karton posle starta nad Čalhanogluom, te je Porto u nastavku igrao sa desetoricom u polju.

Inter je to uspeo da iskoristi deset minuta kasnije, kada je Romelu Lukaku ispratio odbijanac pred golom, i bez većih problema sproveo loptu u mrežu, a ispostavilo se i postavio konačan rezultat.

Treba napomenuti i da je srpski reprezentativac, Marko Grujić, odigrao svih 90 minuta u Milanu, dok je sudijska ekipa predvođena srpskim arbitrom Srđanom Jovanovićem zaista bila na visini zadatka.

Domaći su tako, uz dosta muke mora se priznati, opravdali ulogu favorita, i stekli prednost pred revanš u Portugalu.

TOK MEČEVA

II poluvreme

86. minut (Inter - Porto) - GOOOL! Pogađa Romelu Lukaku! Sjajno je belgijski napadač ispratio odbijanac i lako matirao Kostu, za delirijum na stadionu "Đuzepe Meaca".

78. minut (Inter - Porto) - Porto ostaje sa desetoricom! Jovanović je pokazao Otaviju drugi žuti karton, posle starta nad Čalhanogluom.

70. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - GOOOOOL! Kakav skok Joška Gvardiola! Sjajno je hrvatski internacionalac ispratio centaršut i pogodio glavom! Ponovo smo na nuli.

69. minut (Inter - Porto) - Zapretio je Barela, ali je njegov udarac sa distance završio visoko preko gola.

67. minut (Inter - Porto) - U ovim trenucima Inter polako, ali sigurno ponovo preuzima inicijativu, nakon nekoliko minuta pod potpunom kontrolom Porta.

57. minut (Inter - Porto) - Koliko sreće je imao sada Inter! Majstorske odbrane Onane sačuvale su domaće, Porto je propustio nekoliko velikih prilika, i na kraju ofsajd.

55. minut (Inter - Porto) - Sjajnu priliku propustio je Taremi.  Primio je odličan pas, i u situaciji "jedan na jedan" odlučio da gađa u desnu stranu po zemlji, ali je Onana sjajno reagovao i refleksnom odbranom odbranio njegov pokušaj.

55. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - Kakva je ovo prilika bila za domaće! Henriks je sjajno šutirao iz kaznenog prostora, ali je lopta završila tik pored leve stative.

53. minut (Inter - Porto) - Ponovo preti Inter! Barela je sjajno reagovao i iz prve, iz nezgodne pozicije šutirao u dalji ugao, ali je lopta završila za malo pored stative.

50. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - Sjajan pas je primio Rijad Marez u kaznenom prostoru i šutirao snažno iz prve, ali je jedan defanzivac Lajpciga uspeo da ga izblokira.

49. minut (Inter - Porto) - Uribe je pokušao da zapreti sa distance, ali ni on nije bio dovoljno precizan i lopta završava preko gola.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na oba meča!

I Poluvreme

45. minut - POLUVREME!

40. minut (Inter - Porto) - Evo i prvih varnica na terenu. Nakon konsultacije sa VAR sobom, Jovanović je pokazao da nema penala za Inter, a nakon toga, gosti nisu ppostupili prema fer-pleju, te je umalo izbila tuča među igračima.

37. minut (Inter - Porto) - Au kakva prilika za Porto! Taremi je sjajno ostavio pas za Grujića, koji je odmah šutirao, ali Onana sjajno postavljen, te nema promene rezultata.

35. minut (Inter - Porto) - Mreže i dalje miruju u Milanu. Ipak, Inter znatno konkretniji, što potvrdđuje i čak pet šuteva domaćih. Od toga je samo jedan išao u okvir gola, ali bezuspešno.

27. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - GOOOOL! Rijad Marez je sjajno realizovao dodavanje koje je uputio Džek Griliš, i pogodio u donji desni ugao. Siti konačno dolazi do prednosti.

25. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - Gosti imaju potpunu kontrolu, što potvrđuje i posed 20:80 u korist "Građana", ali su mreže i dalje mirne.

19. minut (Inter - Porto) - Sjajno je Čalhanoglu centirao, ali nije do lopte stigao Martinez. U nastavku je i Čalhanoglu pretio i gađao u levu stranu gola, ali je Kosta dobro reagovao.

17. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - Dobru priliku imali su gosti iz slobodnog udarca, ali je Rijad Marez pucao direktno u živi zid. Nema promene rezultata.

16. minut (Inter - Porto) - Šutirao je Barela sa velike udaljenosti, ali ni on nije bio dovoljno precizan ,te lopta završava preko gola. Dosta bolje izgleda Inter.

13. minut (Inter - Porto) - Ozbiljnu priliku je propusito Lautaro Martinez. Dobro se kretao Argentinac u kaznenom prostoru, ali je glavom šutirao preko gola.

7. minut (Lajpcig - Mančester Siti) - Siti je dosta bolje ušao u utakmicu i kroz posed kontroliše dešavanja na terenu od prvog minuta. Ipak, i dalje tim Pepa Gvardiole bez prave prilike za gol.

5. minut (Inter - Porto) - I dalje vlada početno odmeravanje snaga u Milanu, iako Inter ima blagu inicijativu i deluje bolje u uvodnim minutima.

1. minut - Utakmice su upravo počele!

SASTAVI

Inter - Porto

Inter (3-5-2): Onana - Bastoni, Aćerbi, Škriniar - Darmijan, Barela, Čalhanoglu, Mkitarijan, Dimarko - Martinez, Džeko.

Porto (4-4-2): Kosta - Žoao Mario, Pepe, Markano, Zaidu - Otavio, Uribe, Grujić, Galeno - Taremi, Pepe.

Lajpcig - Mančester Siti

Lajpcig (4-2-3-1): Blasvič - Klosterman, Orban, Gvardiol, Halštenberg - Laimer, Šlager - Soboslaj, Forsberg, Verner - Andre Silva.

Mančester Siti (4-2-3-1): Ederson - Voker, Akanđi, Dias, Ake - Rodri, Gundogan - Marez, Silva, Griliš - Haland.

PRE MEČEVA

Inter večerašnji susret dočekuje u dobrom raspoloženju, sa pet vezanih mečeva bez poraza. Oporavili su se "Neroazuri" od iznenađujućeg poraza od Empolija na domaćem terenu, i nakon toga upisali četiri pobede i remi, sa samo dva primljena pogotka.

Sa druge strane, Porto je u neverovatnoj formi, i već 22 uzastopne utakmice ne zna za poraz. Uz to, Porto je slavio na poslednjih deset mečeva u svim takmičenjima i deluju zaista sjajno na terenu. Ono što je takođe zanimljivo za ovaj duel, jeste da će pravdu na meču deliti najbolji srpski sudija Srđan Jovanović, sa pomoćnicima.

U drugom meču, Lajpcig će imati težak zadatak, s obzirom na to da im na megdan izlazi moćni Mančester Siti. Nemački tim se vratio na pobednički kolosek nakon poraza od Union Berlina, te su u poslednjoj utakmici razbili Volfsburg sa 3:0 u gostima.

Nije ni Siti u sjajnoj formi, s obzirom na to da su u poslednjih pet mečeva upisali tri pobede, remi i poraz. Takođe, ono što je važno naglasiti je da su "Građani" u poslednjem meču remizirali sa Notingem Forestom 1:1. U dosadašnja dva susreta ove dve ekipe, viđeno je čak 12 pogodaka, devet na prvom i tri u revanšu, te se očekuje da tako bude i večeras.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Др

    22. februar 2023 | 22:12

    Ови са РТСа нису нормални! Од толико других, бољих утакмица ( јуче на пример, данас Лајпциг Мачестер сити) они нашли Интер! Нећу ни да гледам , јер ће бити досадних 0-0!

  • Miki Rubiroza

    23. februar 2023 | 07:13

    Cemi sluzi VAR,cist faul pri skoku za gol je napravio Gvardiol,sa obe ruke se oslonio na igraca Sitija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA