≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Sve o meču Partizan - Šerif: Crno-beli oslabljeni u bici za novac, koeficijente i srpski fudbal

Vreme čitanja: oko 5 min.

Tim iz Humske ima lepu priliku da nastavi evropski put u tekućoj sezoni i to pred svojim navijačima

  • 7
Partizan, Serif Ilustracija: Telegraf

Evropsko proleće "miriše" u Humskoj i, ako je suditi po prvom meču Partizana i Šerifa u Kišinjevu (1:0), ne nazire mu se kraj, pod uslovom da izabranici Gordana Petrića večeras na svom stadionu poslovično oprezno odrade posao do kraja i upišu i četvrtu pobedu nad moldavskim timom, vrednu plasmana u osminu finala Lige konferencije.

Ulog je veliki, crno-beli će inkasirati novac, doneti bodove srpskom fudbalu, ali, što je i najvažnije, napraviti iskorak koji će dodatno uticati na ugled kluba kao jedinog srpskog predstavnika u UEFA takmičenju, što svakako nije mala stvar.

Stručni štab ima određene probleme, postoje i neke dileme, a o tome možete pročitati u "redovima" koji slede, a koje je za vas pripremio Telegraf kako biste lakše pratili samu utakmicu.

Kakav ishod očekujete na meču Partizan - Šerif?

Glasajte

Kada se igra i ko prenosi utakmicu?

Duel između Partizana i Šerifa se igra od 18.45 na stadionu u Humskoj, uz direktam TV prenos na Areni sport Premium 1 i RTS.

Ko sudi utakmicu?

Andreas Ekberg Printskrin: Youtube / JHA

Švedski sudija Adreas Ekberg izabran je za glavnog delioca pravde na revanš meču 1/16 finala Lige konferencija između Partizana i Šerifa. Ekbergu će u Humskoj pomagati sunarodnici Mehmet Kulum i Markus Lundgren Klite kao mahači, te Fredrik Klite kao četvrti sudija. U VAR sobi sedeće Kristofer Kavano i Danijel Ričard Kuk, obojica iz Engleske.

Ekberg je već sudio Partizanu svojevremeno, i to baš u 1/16 finala LK, kada su crno-beli gostovali Sparti u Pragu i pobedili sa 1:0. Takođe, 2015. godine je delio pravdu na meču Sampdorija - Vojvodina koji je završen ubedljivom pobedom Stare dame rezultatom 4:0.

Zdravstveni bilten?

BIBRAS NATCHO, Birbas Natho Foto: MN Press/Marko Metlaš

U odnosu na prvi duel, Partizan ima znatno ozbiljnije kadrosvke probleme, jer, pored pomentog Vujačića koji je suspendovan zbog crvenog kartona, crno-beli ne mogu da računaju na Bibarsa Natha koga je virus odvojio od terena, potom Patrika Andradea zbog povrede zadnje lože, a još nekilicina igrača se borila sa prehladom prethodnih dana... Sa druge strane, u tim se vraća kapiten Slobodan Urošević, što je svakako plus za domaćina.

Ako je verovati tamošnjim medijima, Šerif je tokom protekle sedmice imao problem samo sa povredom kapitena Amina Talala, koga je izgleda "neutralisao" Igor Vujačić u prvoj utakmici dva tima u Kišinjevu. Ipak, Talal je doputovao sa ekipom u Beograd i verovatno će uzeti učešće u večerašnjoj utakmici.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Šerif je odigrao samo jednu takmičarsku utakmicu u prolećnom delu sezone i to protekle sedmice protiv Partizana, pa je teško suditi o formi moldavskog tima u ovom trenutku. Ono što se moglo videti u prvih 90 minuta u Kišinjevu je da se radi o dobro organizovanom timu sa nekoliko veoma kvalitetnih i sa loptom veštih pojedinaca, sposobnih da potezom reše utakmicu. Jasno je da, bez obzira na prednost, crno-elima neće biti lako ni na domaćem terenu.

Što se Partizana tiče, u međuvremenu je tim Gordana Petrića odigrao težak meč i slavio u Subotici protiv Spartaka (2:1). Sve u Humskoj svakako raduje činjenica da je Rikardo Gomeš "proradio", ali se čeka konkretniji učinak ostalih ofanzivaca - Dijabatea, Meniga, danas i Pantića koji će zameniti Bibarsa Natha u postavi. Čeka se i Partizanov ofanzivni prekid, koji je u bliskoj prošlosti, upravo u Evropi, doneo mnogo dobrih rezultata.

Glavni aduti na terenu?

Rikardo Gomeš Foto: MN Press

Odlična je vest po Partizan što se Rikardo raspucao, postigao tri gola u dve utakmice, jer momenat ne može da bude bolji. Čekaju se Kvinsi Menig, koji je veoma dobro odigrao u Kišinjevu i Fuseni Dijabate kome je jesenas Liga konferencije bila poligon za dokazivanje, ali i Danilo Pantić, večeras u kopačkama Bibarsa Natha.

Kada biste onako naoko "skautirali" Šerif, gledajući prvu utakmicu dva tima, verovatno bi prvi fudbaler koga biste zapazili bio kapiten Amin Talala. Marokanac koji je u Moldaviju stigao iz Bastije, kreće se po terenu kao "list na vetru", gotovo ne dotiče travu kada trči, sve vidi i individualno je veoma kvalitetan. Tu su takođe i Atiemnev i Tapsoba, koji su crno-belima pravili ozbiljne probleme u prvoj utakmici i na taj trio treba obratiti pažnju i u revanšu.

Koliko vredi prolaz Partizana?

Pobedom u Kišinjevu crno-eli su zaradili značajnih 500 bodova za nacionalni koeficijent i tako Srbija i dalje čuva 11. mesto, kojem se Turska ozbiljno približila. Trenutno Srbija posle ove pobede Partizana ima 32.375 bodova na tabeli nacionalnog koeficijenta, a Turska ima 31.500 bodova.

Uz to Partizan je od učešća u baražu za osminu finala Lige konferencije zaradio 300.000 evra, a većeras ima priliku da inkasira još 600.000 na ime evetualnog prolaza u narednu fazu takmičenja.

Šta kažu kladionice?

U prvom meču u Kišinjevu kladionice su davale neznatno prednost crno-belima što se ispostavilo kao dobro predviđanje, a u revanšu, na domaćem stadionu, Partizan je ubedljiviji favorit. Kvota na pobedu Petrićevog tima iznosi 2.05, remi se vrednuje sa 3.30, a uspeh Šerifa sa 4.00.

Reč trenera?

Gordan Petrić (Partizan)

- Ponekad osećam da smo mašina za pravljenje novca, a mi bi trebalo da rasteretimo momke, da ne razmišljaju hoće li Partizan dobiti ovo ili ono. Samo da igraju. Dobro je što možemo da rešimo dosta problema, ali bi fudbaleri trebalo da se rasterete. Od njih tražim da pruže maksimum i budu zadovoljni kad se meč završi. Siguran sam da će tako biti. Od dolaska potenciram da momci igraju za sebe. Kad to odrade onda i neki drugi imaju korist.

Video: Petrić o Šerifu: Brzi su, jaki... Sutra moramo da uradimo dosta domaćeg

Roberto Bordin (Šerif)

- Očekuje nas veoma teška utakmica, imaćemo svoje šanse koje moramo iskoristiti. Mislim da je naš tim veoma dobro pripremljen i zaista nadamo pobedi u ovom duelu. Dobro smo pripremljeni, što znači da možemo očekivati rezultat koji će nam omogućiti da ostvarimo svoje ciljeve. U prvom meču smo igrali bez publike, koja nije imala priliku da podrži ni nas ni Partizan. Kada ima gledalaca na tribinama, to je veliki podsticaj za igrače i to može da utiče na rezultat. Želimo da nastavimo ovaj pozitivan trend u Evropi. Svaki meč počinje rezultatom 0:0, a svaki meč može odlučiti jednu epizodu.

Očekivane postave?

FK Partizan SASTAV Foto: Telegraf.rs

Partizan (4-2-3-1): Popović, Filipović, Marković, Saničanin, Urošević, Belić, Fejsa, Dijabate, Menig, Pantić, Rikardo

Šerif (4-3-3): Koval, Zohori, Kiki, Garananga, Kpoco, Kjabo, badolo, Diop, Talal, Tapsoba, Atiemven

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prcko

    23. februar 2023 | 17:24

    Ajmo šerif gazi boraniju

  • Racki

    23. februar 2023 | 15:03

    Sto bi se mi borili za srpski fudbal nek se bore mandovi u njih se trpa lova.. Pogledaj te marakani i jna

  • SMIRELA

    23. februar 2023 | 18:37

    ova ekipa serifa je 50% slabija od one ekipe koja je igrala protiv zvezde tako da pssssst tisinaaa

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA