≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Partizan ispao iz Evrope: Crno-beli poveli, pa doživeli šamar od Šerifa u Humskoj

Vreme čitanja: oko 5 min.

Moldavski šampion dobio je drugi meč rezultatom 3:1, uz dva gola Muhameda Diopa

FK Šerif Foto: MN Press

Brukao se Partizan ovog proleća protiv Mladosti GAT, kada su u Humskoj ubedljiv poraz okarakterisali kao slab dan, ali da nešto debelo ne valja u redovima crno-belih demaskirao je i moldavski Šerif, koji je u revan meču osmine finala Lige konferencije nadokandio minus iz prve utakmice, a potom "preslišao" i eliminisao tim Gordana Petrića iz daljeg takmičenja - 3:1. Potpuno zasluženo!

Vodeći gol za domaćina je postigao Kvinsi Menig, međutim, Partizan se do kraja prvog dela igrački potpuno raspao, primio dva gola - prvo iz jedanaesterca koji je skrivio Siniša Saničanin, a realizovao Badolo, da bi Mohamed Diop sa još dva pogotka izbacio crno-bele iz Evrope.

Iako u prvih nekoliko minuta nisu imali podršku sa tribina, jer su se navijači još uvek obračuvali sa čelnicima kluba i nisu brinuli o dešavanjima na terenu, fudbaleri Partizana su sasvim dobro ušli u duel sa Šerifom, svesni činjenice da bi im rano postignuti gol značajno olakšao posao.

FK Partizan, FK Šerif Foto: MN press

Kako je i najavljeno, Gordan Petrić nije mogao da računa na Bibarsa Natha i Igora Vujačića, no, njihovo odustvo se gotovo nije osetilo, jer su crno-beli dominirali u uvodnoj fazi utakmice i već odmah brzom kontrom preko Meniga i Rikarda nagovestili mogući epilog. Spojio je tada Holanđanin napadača sa golom, no, pomoćni sudija je signalizirao ofsajd, s pravom, ali je akcija sama po sebi podigla i publiku na noge i dala samopouzdanje domaćim igračima.

Pritiskao je Partizan igrače Šerifa već na njihovoj polovini, "sekao" akcije rivala u njihovom začetku i lako dolazio u poziciju da ugrozi gol, pa su tako Rikardo i Pantić, posle osvojene lopte u opasnoj zoni, duplim pasom izbacili odbranu Moldavaca, ali je pas veziste ka Dijabateu koji se ubacivao u kaznenom prostoru ispred čuvara bio neprecizan.

FK Šerif Foto: MN Press

Mirisalo je na gol crno-belih i upravo se to i dogodilo u 14. minutu kada se mreža Šerifa konačno zatresla. Ponovo je Partizan bio agresivan na polovini rivala, Belić je presekao prenosni pas, odigrao kratko za Pantića, koji je nastavio ka Rikardu da bi napadač pravovremeno uposlio Kvinsija Meniga kome nije bilo teško da matira golmana Kovala - 1:0.

Eksplodirao je stadion, jer su crno-beli stekli ozbiljan kapital računajući i pobedu iz Kišinjeva, delovalo je da petrićev tim lako kontroliše dešavanja na meču, međutim, jedan nepromišljen potez, tačnije reakcija potpuno je preokrenula momentum na stranu gostiju.

Bio je 18. minut, naizgled bezopasna situacija, pokušaj proigravanja u kazneni prostor igrača Šerifa koje je "presekao" Siniša Saničanin, ali krajnje nespretno, desnom rukom... U prvi mah sudija Ekberg nije reagovao, ali je posle tri minuta dobio signal iz VAR sobe da proveri pomenuti detalj, što je i učinio, da bi posle gledanja snimka pokazao na jedanaesterac, takođe opravdano. Badalo je preuzeo odgovornost i pogodio rutinski za - 1:1.

Taj momenat je uvukao "crva sumnje" u ekipu Partizana, koja je u minutima koji su usledili počela da pada u igri, greši, da gubi nit i ritam, da paniči u organizaciji i gubi agresivnost i oštrinu na polovini protivnika. Čak i u situcijama koje su bile lake za rešavanje crno-beli su grešili, komplikovali i davali "veštačko disanje" Šerifu, čiji igrači su osećali da pritisak pada, da mogu da pomere linije i vrate se u igru što se na kraju i dogodilo.

U smiraju prvog dela Partizan više nije ličio na tim koji je počeo utakmicu, stajao je u niskoj ili srednjoj zoni, vezisti su izgubili pas igru, odbrana paničila i često dugim loptama tražila Rikarda, a tranzicija je zatajila...

Kao posledica svega - preokret i to u nadoknadi vremena. Sve je počelo greškama na sopstvenoj polovini, netačnim pasom Fejse, potom i neodlučnošću Pantića koji je pokušao da finitira, umesto da pravi faul, sevnula je kontra i pas na bok gde je Filipović ostavljen u situaciji dva na jedan, koju je Diop rešio ulaskom u sredinu i preciznim udarcem za - 1:2.

Dok su se igrači i navijači Partizana vraćali iz šoka, Moldavci su umalo pogodili i treći put i to takođe preko Diopa, čiji udarac sa 20-tak metara je krajnjim naporom odbranio Popović i ostavio svoj tim u životu.

Bilo je to kratkog daha, jer se očajna igra iz završnice prvog dela nastavila i na početku nastavka. Tek što je drugo poluvreme počelo, Partizan je kapitulirao i treći put još naivnije nego prilikom prethodna dva gola.

Bio je to 46. minut, duga lopta igrača Šerifa se traljavo odbila od Dijabatea, potom je neodlučnom Beliću Diop sklonio "fudbal" ispred nosa i stuštio se ka golu, a kao kruna svega došla je i slaba intervencija Popovića kome je vezista Moldavaca dao gol sa 25 metara u prvi ugao, po zemlji - 1:3.

E, tek tada je, narodski rečeno, "ušla voda u uši", pa igrači Partizana dobrih 15 minuta nisu mogli da se sastave na terenu. Svaki pas je bio kritičan, mahom unazad, gubili su duele, posed i dozvoljavali Šerifu da kotroliše igru, jer se nesigurnost uvukla u redove, a na terenu naprosto nije bilo lidera, igrača koji bi trgnuo saigrače i pogurao ih da prevaziđu krizu.

Čak i kada su crno-beli pokušavali da kombiniju na polovini Moldavaca bilo je to nedorečeno, bez ideje, smislenog napada, više na energiju publike koja je pokušavala da pokrene tim, no, ništa nije išlo.

Nekoliko centaršuteva nisu došli do Rikarda, udarci Uroševića sa distance su bili očajni (jedan završio u autu kod zapadne tribine), pokušaji prodora Meniga i Dijabatea nisu dali rezultata... Počeo je Petrić sa izmenama, poslao je na teren Sameda Baždara umesto Fejse, vratio Pantića na mesto zadnjeg veznog, ne bi li dobio na brzini u poslednjoj trećni, nešto kasnije je i Traorea poslao na teren, ali se na pravu šansu čekalo do 77. minuta.

FK Partizan, FK Šerif Foto: MN press

Menig je tada proigrao Rikarda na icini kaznenog prostora, napadač je okrenut leđima zadržao loptu, a potom je petom provukao ka Baždaru, koji se našao sam pred Kovalom, ali je slabo šutirao,pa je golman uspeo da interveniše.

U smiraju su priliku dobili Pavlović i Jović, išao je Partizan na sve ili ništa kako bi makar izborio produžetke, međutim, ništa crno-belima nije polazilo za rukom, Šerif je odbranio prednost i zasluženo prošao dalje...

Partizan - Šerif 1:3 (1:2)

(Menig 14- Badolo 21 pen, Diop 45+1, 47)

Partizan (4-2-3-1): Popović - Filipović, Marković, Saničanin, Urošević - Belić (Pavlović 83), Fejsa (Baždar 60) - Pantić (Traore 69), Dijabate, Menig (Jović 83) - Rikardo.

Šerif (4-3-3): Koval - Zuhuri, Kiki, Radeljić, Kpoza - Badolo, Kjabu, Diop - Atijemven (Garananga 70), Akanbi, Tapsoba (Moumuni 83) .

Video: Bastajić stavio tačku na trijumf Čarapana: Ovako je Napredak dotukao Radnički

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zao mi

    23. februar 2023 | 20:30

    Vise necu ni da vas zezam, ovo je bas nisko

  • Gorila 🦍

    23. februar 2023 | 19:11

    Ovaj Saničanin i onaj Markovic su takve rupetine da ih rodjene majke ne bi dovele u Partizan. Ogadili su mi fudbal, ne pamtim kada sam poslednji put pogledao celu utakmicu. Uprava, trener, igraci, kompletna sramota!!! 👎👎👎

  • Ramaro

    23. februar 2023 | 20:38

    Nevidjeno koliko Partizan ima neinteligentnih igrača. Gotovo tri četvrtine tima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA