≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Nepoznat život najbogatijeg fudbalera sveta: Kako zapravo živi igrač koji ima 20 milijardi dolara?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Trenutno je na Tajlandu, gde se bori za startu postavu

  • 0
Faiq Jefri Bolkiah Foto: Orange Pics BV / Alamy / Alamy / Profimedia

Kada je u septembru 2020. godine potpisao za portugalski Maritimo, verovatno su tada mnogi prvi put i čuli za Faika Bolkiju - trenutno najbogatijeg fudbalera sveta!

Momak koji ima 24 godine bukvalno igra fudbal zbog pasije prema toj igri s obzirom na to da je njegovo bogatstvo procenjeno na 20 milijardi dolara. Naravno, pomenuti novac nije on zaradio već je isti "dobio" kao unuk sultana od Bruneja.

Rođen je u Los Anđelesu, ima i državljanstvo SAD, a nakon samo godinu dana života preselio se u Englesku gde je odrastao i počeo da igra fudbal. Njegov otac, princ Džefri, želeo je da njegov sin "pobegne" od ekscentričnog i raskalašnog života kraljevske porodice.

- Roditelji su me uvek podržavali u ostvarenju mog sna. Psihološki i fizički su me pripremili za sve još kad sam bio dete - rekao je Faik čiji život u Engleskoj je bio velika tajna. Tačnije, niko nije znao ko je on zapravo.

Kao junior, igrao je u nekoliko engleskih timova. Najpoznatiji su svakako Sautempton, Čelsi i Lester. Iako tada još nije zabeležio profesionalni nastup, uveliko je bio kapiten nacionalnog tima Bruneja. Naravno, sve zbog te kraljevske krvi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)

- Ja sam brz igrač, volim da kreiram igru. Sviđa mi se direkta igra i želim da dajem golove - govorio je Faik čiji idol je bio Brazilac Ronaldo.

Bez obzira na to što je bio talentovan, Bolkija nije dočekao profesionalni ugovor u Engleskoj. Otišao je u Portugaliju, u pomenuti Maritimo - što je bio promašaj, gledajući iz ovog ugla.  Nije igrao tri meseca, sedeo je na klupi, a nije dobijao zapaženu minutažu ni u drugom timu. Epilog svega - raskid ugovora u decembru 2021. godine.

- Kada sam potpisao sa Maritimom, imao sam ponudu iz La Lige. Kao i klubova koji su htelid a me dovedu na pozajmicu u Segundu. Nisam hteo da idem, jer su mi u Portugaliji rekli da ću igrati. To je sve što sam hteo. Na kraju, to se nije desilo. Žao mi je što sam otišao tamo, nisu bili iskreni. Posredi je bila i politika - priznao je Faik.

U međuvremenu je otišao na Tajland, u Čonburi, da igra fudbal. Čak se i tu bori za startu postavu, a na 26 mečeva (16 kao starter) dao je samo jedan gol.

A koliko je on skrajnut od tog raskalašnog života kraljevske porodice, njegov otac Džefri (68) je praktično sušta suprotnost. Mediji su pisali da mu je jedan tepih utkan zlatom i dragim kamenjem i da je na njega potrošio sedam miliona dolara. Kao i da je dnevno trošio pola miliona dolara u poslednjih 10 godina.

U jednom trenutku je bio vlasnik 2.300 automobila, helikoptera, osam privatnih aviona, kao i dijamante procenjene na stotine miliona evra. Kada je njegov sin napunio sedam godina, princ Džefri je platio 17 miliona dolara Majklu Džeksonu da mu peva na rođendanu. Imao je harem od 40 žena, sa tri je oženjen i ima 19 dece.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Faiq Jefri Bolkiah (@fjefrib)

I sam Faik, ma koliko god se trudio da pobegne od tog života, nije mogao u potpunosti. Fudbaler ima tigra kao kućnog ljubimca, a poiminje se da je jednog meseca potrošio 35 miliona dolara na automobile, satove i nakit.

Ipak, bivši saigrači u Engleskoj ga pamte kao skoromnog momka.

- Nikada ne biste rekli da je 12. naslednik prestola. Niko u Čelsiju u početku nije znao ko je on i odakle dolazi - rekao je svojevremeno njegov tadašnji saigrač Ruben Smit.

Nekako se Smitova izjava najviše i uklapa u Faikov život, jer na društvenim mrežama baš i ne možemo da vidimo tu "raskalašnu crtu." Uglavnom su to fotografije vezane za fudbal, a za razliku od njegovo oca, koji je poznat kao veliki Plejboj, ovaj fudbaler očigledno vešto krije svoj privatni život.

- Šta god štampa piše, ja sam jednostavan čovek. Svaki dan imam svoju rutinu i fokusiran sam samo na fudbal. U mom životu postoji ravnoteža. Naravno, i ja volim da se zabavljam. Međutim, opušten sam momak i fudbal mi je najvažniji - rekao je nedavno Bolkija tajlandskim medijima.

Video: Danilo Pantić: I dalje mislim da smo bolji od Šerifa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA