Vreme čitanja: oko 1 min.

Samo u Bosni: Sudija pokazao žuti karton golmanu koji je bežao od baklji navijača Borca

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arbitar koji je delio pravdu u Banjaluci ima kontroverznu istoriju

  • 6
Golman Širokog Foto: Arenasport

Fudbaleri banjalučkog Borca savladali su Široki Brijeg 1:0 u meču Premijer lige BiH koji je obeležila i jedna krajnje neuobičajena situacija u režiji sudije Mirze Kazlagića.

Kazlagi je u BiH fudbalu poznat po nekim krajnje kontroverznim delima, bio ej čak i sumnjičen za režiranje ishoda utakmica u kojima je sudio, a u petak uveče je, pišu mediji u BiH, pomerio granicu svojih bizarnih odluka.

Naime, Kazlagić je golmanu koji je bežao od baklje pokazao žuti karton!

Pomenuta situacija desila se sredinom drugog poluvremena kada su najvatreniji navijači Borca Lešinari, gađali bakljom golmana Širokog Brijega Renata Josipovića, a on je u poslednjem trenutku uspeo da izbegne da ga jedna takva pogodi.

Logično, odmah je krenuo da se skloni sa mesta gde je i dalje bio ugrožen od vatrenih projektila, a kada je to uradio, na scenu je stupio glavni arbitar, i golmanu Širokog pokazao žuti karton.

Reč je inače o sudiji kojeg je javnost u BiH upoznala još 2018. godine kao sudiju iz Prve lige Federacije BiH, koji je pažnju na sebe privukao suđenjem kojim je direktno uticao na ishode rezultata.

Kao nagradu, ubrzo je dobio promociju u Premijer ligu BiH, a i tu je nastavio sa praksom subjektivnog deljenja pravde, piše portal Klix.ba.

Kazlagić je 2019. godine priveden u akciji Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) kodnog naziva "Var", ali od toga na kraju nije bilo ništa, iako se prvobitno sumnjalo u namještanje utakmica. Ubrzo nakon toga, dobio je promociju iz Prve lige Federacije BiH u Premijer ligu BiH.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA