Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda među najefikasnijim klubovima Lige šampiona ikada: Crveno-beli visoko kotirani, evo na kom su mestu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uračunat je i period kada je najelitnije takmičenje nosilo ime Kup šampiona

  • 8
FK Crvena Zvezda - FK Vojvodina Foto: Nikola Tomić

Nedavno je objavljena lista najefikasnijih klubova u istoriji Lige šampiona, a Crvena zvezda našla se u vrhu evropskog fudbala, i to na čak visokom 19. mestu.

Naravno, uračunat je i period kada je najelitnije takmičenje nosilo ime Kup šampiona. Prvo mesto veoma ubedljivo zauzima madridski Real, sa 1041 pogotkom, što je ujedno i jedini tim koji je premašio cifru od 1000 pogodaka u eliti.

Sledi potom minhenski Bajern sa 801 pogotkom, dok je trećeplasirana Barselona sa 667 postignutih golova. Tu su još i Mančester Junajted, Juventus, Liverpul, Benfika, Milan, Ajaks, kao i drugi. Ono što je posebno interesantno je da se u "visokom" društvu našla i Crvena zvezda.

Klub iz Ljutice Bogdana se nalazi na 19. mestu, sa 278 postignutih golova. Naravno, jasno je da je za ovakav rezultat zaslužna bogata istorija crveno-belih, još od sedamdesetih godina prošlog veka. Ipak, jasno je da je najveći rezultat postignut 1991. godine, kada su se crveno-beli popeli na krov Evrope, a kasnije i sveta.

Ono što je takođe interesantno je to da je Zvezda bolje plasirana i od zagrebačkog Dinama, koji se nalazi na 23. mestu sa 230 golova, a na listi se našao i Partizan, koji je tek na 39. poziciji, sa 161 postignutim pogotkom.

Podsetimo, šampion Srbije na kraju tekuće sezone, izboriće direktno mesto u grupnoj fazi Lige šampiona, te će naši klubovi ponovo imati priliku da dodatno poprave brojke i plasman.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pop Cira

    25. februar 2023 | 11:32

    Mali partizai na 39 mesto, to je odlicno s obzirom da nemaju pobedu u LS 40 godina, od 1983.

  • .f

    25. februar 2023 | 10:59

    Ček nema partizai aa da oni igraju inter toto kup

  • Siki

    25. februar 2023 | 11:05

    Totalno beznacajan podatak i parametar po kom bi se zvezda ovoliko hvalila .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA