≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Real se polako oprašta od titule, ali dobio zvezdu u najavi: Derbi bljesak tinejdžera od 192 cm

Vreme čitanja: oko 1 min.

Posle velike borbe u gradskom derbiju Atletiko je bio nepobediv u komšiluku

  • 3
FK Real Madrid - FK Atleko Madrid Foto: Tanjug/AP

Kako stvari stoje, fudbaleri Reala neće uspeti da odbrane titulu ove sezone, jer će im sada za tako nešto biti potrebno malo čudo. Aktuelni evropski i svetski prvak je ponovo posustao u La Ligi, odigrao je 1:1 u gradskom derbiju sa Atletikom i sada Barsa ima šansu mu pobegne na velikih deset bodova ukoliko savlada Almeriju.

Za utehu, Realu ostaje činjenica da je promovisao potencijalnu novu zvezdu iz svog pogona, dečka koji obećava, Urugvajca Alvara Rodrigeza (18), strelca izjednačujućeg gola za spas od poraza od velikog rivala.

Rodrigez je za Real debitovao tek nedavno protiv Osasune 19. februara, i tada je sa asistencijom potvrdio potencijal, da bi večeras ponovo opravdao poverenje velikog Karleta. Mladi 192 cm visoki Urugvajac je u igru ušao u 77. minutu umesto Naća i brzo potom, posle kornera Modrića, iskoristio svoj najjači napadački adut visinu, postavio glavu tamo gde je trebalo, i doneo poravnanje.

Sreći nije bilo kraja za ovog momka: sa 18 godina postigao je prvenac za najveći klub na  svetu!

Do kraja, ipak, Real nije uspeo da dođe do potpunog preokreta jer su gosti bili defanzivno čvrsti i organizovani kao i uvek, borbeni, a osim toga na golu su imali neprelaznog Oblaka koji je u jednoj kritičnoj situaciji (šut Čuamenija) bio na visini zadatka.

Valja reći i to da je Atletiko do vođstva stigao sa igračem manje na terenu.

Strelac je u 78. minutu bio Hose Marija Himenes i prilično šokirao domaće igrače i navijače koji su, svi od reda u tom momentu počeli da shvataju da titula polako klizi iz ruku aktuelnog prvaka.

Gosti du od 64. minuta igrali bez isključenog Koree.

Do kraja, uz veliki napor, Real je uspeo da dođe do egala, ali ne da postigne više od toga, na zadovoljstvo gostiju ,ali najviše na radost lidera Barselone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Filip

    25. februar 2023 | 20:49

    Lepa utakmica, pravi derbi, samo mi nije jasno cemo zastava raspale ukrajine u prenosu na areni?da li su igrali u ukrajini?,da li je neki tim iz ukrajine imao bilo kakve veze sa utakmicom u spanskoj ligi?ma Putine zgazi ih sve!!!

  • Naj

    25. februar 2023 | 21:02

    Ovaj Vinisijus je Bog otac za onog Nejmara! Top igrac! Bice najbolji na svetu za par godina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA