≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Navijači Fenera grmeli protiv turske Vlade i predsednika Erdogana: "Laž, laž, laž, 20 godina sve je laž"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki je bes naroda

  • 0
navijači fenerbahčea Foto: Twitter/TekYolFener

Turska država i turski narod prolaze kroz užasno težak period zbog aktuelnog trenutka izazvanog zastrašujućim zemljotresom koji je odneo 44.000 ljudi, a ni to nije konačan broj smrti ove katastrofe. Tuga koja je vladala svih ovih dana, od zemljotresa i potom suočavanja sa svim posledicama ovog užasa, proteklih dana prerasla je u bes koji se jasno dao prepoznati i na nekim fudbalskim utakmicama.

Tako su na meču Fenerbahčea i Konje, navijači istanbulskog kluba bučno skandirali protiv Turske vlade i predsednika Redžepa Tajipa Erdogana tražeći njihove ostavke. Na društvenim mrežama se pojavio i snimak na kojem se čuje i vidi momenat kada se stadionom ore pokliči usmereni protiv vrha države.

- Laž, laž, laž, ovo je kap koja je prelila čašu, ostavke, ovako je 20 godina - moglo se čuti iz navijačkog grotla.

Ovaj potez navijača Fenerbahčea je izazvao bezbroj komentara turskog naroda koji su po društvenim mrežama, baš ispod ovog snimka, takođe podelili svoje stavove o učinku vlade i predsednika koji rukovodi državom već dve decenije.

Bio je ovo inače prvi meč Fenera posle pauze koja je nastala nakon što je proglašeno vanredno stanje u zemlji posle zemljotresa.

Predsednik Erdogan i vlada sada su na jakom udaru i opozicije i naroda jer država nije adekvatno odgovorila na katastrofu ovakvih razmera. Negativan stav prema Erdoganu potekao je i zbog otkrića da su mnoge srušene zgrade rađene mimo propisa zbog čega su pojedine opozicione stranke optužile državni aparat za nesavesnu kontrolu takvih objekata.

Vlada je kategorički negirala takve optužbe.

Na kraju meča Fenerbahčea i Konje viđena je i divna slika koju su režirali igrači domaćeg tima. Okupljeni na centru terena držali su transparent na kojem je bila ispisana poruka:

- Turska je naš život. Zacelićemo naše rane zajedno - glasila je poruka fudbalera Fenerbahčea.

Na jednoj od tribina sve vreme meča bila je okačena i druga poruka, puna nade i vere u bolje dane i lepšu budućnost za čitavu zemlju posle užasa koji je pretrpela.

- Suzne oči biće napunjene nadom, najlepše sutra biće naše - piše na tom transparentu.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA