≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Radnički šokirao Partizan u sablasnoj Humskoj: Crno-beli čekaju derbi "zaleđeni" na - 13!

Vreme čitanja: oko 4 min.

Kola crno-belih krenula su nizbrdo i ne zaustavljaju se

FK Radnički Kragujevac, FK Partizan Foto: MN Press

Nastavlja se poniranje Partizana i posle evropske katastrofe protiv Šerifa, jer se niz loših rezultata premneo i na Superligu gde su crno-beli danas ispustili bodove protiv Radničkog 1923.

Tim Gordana Petrića je odigrao samo nerešeno -1:1 i tako napravio lošu uvertiru za predstojeći večiti derbi, koji se igra u petak od 19 časova. Domaćin je poveo golom Kvinsija Meniga, a izjednačio je Milutin Vidosavljević, deset miniuta pre kraja utakmice.

Eliminacija od Šerifa u baražu za osminu finala Lige konferencije u dobroj meri je ostavila traga na fudbalere Partizana, koji su, iako je trener Gordan Petrić najavio drugačije - da jedva čekaju da izažu na teren i dokažu da je to bio samo slab dan - delovali kao da su još uvek u šoku, da se nisu oporavili od meča u kome ih je ubedljivo savladao slabiji tim.

Petrić je protiv Radničkog 1923 značajno promenio postavu, odbranu gotovo u celosti (ostao samo Slobodan Urošević), donekle i vezni red gde je po prvi put na teren kročio novajlija Andras Kolorado, dok je udarna trojka Dijabate, Menig, Rikardo i ovoga puta počela utakmicu.

Mučio se Partizan u uvodnoj fazi, videlo se da igrači najpre kubure sa samopouzdanjem, da su izgubili automatizme i izbegavaju da rizikuju sa pasom unapred, da se odlučuju za sigurna rešenja, iako su, uz dužno poštovanje, Kragujevčani kvalitetom daleko ispod crno-belih.

Nije se to osetilo u uvodnim minutima, Radnički 1923 je bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik, čak je prvi i zapretio preko Evandra čiji je udarac pod prečku, sa 20-tak metara, Popović odbranio krajnjim naporom.

Sporo su crno-beli delovali u toj fazi duela, živahniji od ostalih je bio samo Kvinsi Menig, igrač koji je trenutno u najboljoj formi u ekipi Partizana i neko ko je i Kragujevčanima zadavao dosta problema tokom prvog poluvremena.

Holanđanin je priličnu mučio čuvare na levom boku, probijao, pokušavao da asistira, ali je Petrićev tim imao problem sa ofanzivnom tranzicijom i nije stizao da "popuni" kazneni prostor kada bi Menig napravio višak i poslao upotrebljivu loptu.

Prvo "bekstvo" levog krila nije donelo ništa, jer je Rikardo bio zatvoren, ali je zato drugo u 12. minutu bilo svrsishodno, jer su iz te akcije domaćini poveli. Kolorado je uputio odličnu loptu sa polovine Partizana i to kroz dve linije, ali se i Kvinsi Menig sjajno kretao, uspeo da se uvuče između beka i štopera, da im umakne i rutinski matira golmana Raičevića - 1:0.

Malo je živnuo Partizan posle vođstva, pokušavao da više kroz igru dođe do situacije da ugrozi goste, a potom direktnim pasom omogući nekome od napadača da umakne odbrani i to je donelo dobru priliku nekoliko minuta posle vođstva kada je Rikardo, poput Meniga, ostao sam pred golom, pogpodio, ali je sudija signalizirao ofsajd prilikom upućivanja pasa ka napadaču.

Sličnu situaciju je samo tri minuta kasnije imao i Radnički 1923 u režiji Evandra koji je proigrao Čelovića, usledio je dobar udarac koji je zaustavila stativa, no, pomoćni arbitar je ponovo signalizirao nedozvoljenu poziciju...

Ritam je posle toga ponovo pomalo opao i, iako je Partizan uslovno diktirao tempo, Radnički 1923 nije bio tim koji je ozbiljnije ugrožen, niti pritisnut da se grčevito brani. Štaviše, Kragujevčani su bez problema otklanjali svaku potencijalnu opasnost, pokušavali i da kombiniju, a u 36. minutu su tražili jedanaesterac.

Bio je to duel Marka Živkovića i Evandra u kaznenom prostoru, u kome je desni bek Partizana vukao Brazilca, posle čega su gosti tražili udarac sa bele tačke, međutim, sudija Tomić je posle provere iz VAR sobe samo odmahnuo rukom.

Do kraja prvog dela nije bilo kvalitetnog fudbala, ali je bilo malo više nervoze sa obe strane, žustrijih startova i rasprava, koje ni jednima ni drugima nisu doneli ama baš ništa.

Nastavak daleko manje sadržajan od prvog dela, sa mahom izjednačenom igrom i bez velikih prilika sa obe strane. Timovi su se nadmudrivali u srednoj zoni, pokušavali da sačekaju grešku rivala i izkreiraju akciju i dođu do prilike, ali su se one mogle nabrojati na prste jedne ruke.

Od 60. minuta Petrić je počeo sa izmenama, poslao na teren Natha i Jovića, nešto kasnije i Fejsu i Pavlovića, ali je umesto boljitka dobio još nesigurnije izdanje, na kraju i kaznu.

Radnički je prvo zapretio preko Đurića sa distance i taj udarac je odbranio Popović, a onda je u 80. minutu usledilo izjednačenje. Loptu je u opasnoj zoni izgubio Menig, ona je potom stigla do Militina Vidosavljevića koji je sa 20-tak metara pogodio sjajno za - 1:1.

Malo je nedostajalo da četiri minuta kasnije i Maksimović posle kontre matora crno-bele, ali je Popović odbranio taj udarac i spasao svoj tim potpune katastrofe.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA