≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Infantino odao posebnu počast Siniši Mihajloviću na FIFA dodeli nagrada

Vreme čitanja: oko 1 min.

Osim Siniši prvi čovek FIFA je odao počast i Vijaliju i Peleu

  • 0
Đani Infantino Printskrin: FIFA TV

Predsednik FIFA Đani Infantino odao je počast preminulim fudbalskim legendama, među kojima je i Siniša Mihajlović, tokom ceremenojie dodele nagrada u Parizu!

Ceremoniju na kojoj je Lionel Mesi proglašen za najboljeg igrača sveta, Infantino je najpre otvorio što se još jednom zahvalio kataru za najbolje organizovano Svetsko prvenstvo, a onda se dotakao teme koja mnogima izaziva tugu.

- Fudbal je radost, fudbal je sreća, ali u godini koja je upravo završena bilo je i tužnih trenutaka. Izgubili smo Sinišu Mihajlovića i Đanluku Vijalija, koje pamtimo po osmehu i hrabrosti. A onda i Kralja, Pelea. Pele je fudbal, nedostaje nam mnogo, ali je veča i uvek sa nama - poručio je Infantino.

Podsetimo da se Infantino na poseban način oprostio od Siniše Mihajlovića tokom Mundijala u Kataru, kada je na meču legendi, na svojoj majici koju je nosio, napisao Mihajlović i iscrtao broj 11 - onaj koji je Miha nosio tokom karijere.

Takođe, prvi čovek FIFA je odmah izjavio saučešće porodici.

- Sa najdubljom tugom primio sam vest o smrti Siniše Mihajlovića, jednog od najslavnijih fudbalera i trenera Srbije. Na terenu su njegovi slobodni udarci bili oličenje strasti i posvećenosti lepoti igre na koju su ostavili trajan utisak u svetu sporta, i njegova smrt je veliki gubitak za sve nas. Njegovoj porodici i najmilijima izražavamo saučešće u ovom teškom trenutku - poručio je Đani Infantino tada.

Video: Mihajlović u večnost: Na severnoj tribini šetalica sa likom legendarnog fudbalera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA