≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inter čekao 25 miliona evra, nije dobio ni cent od kompanije koju reklamira na dresovima?!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neprijatna situacija snašla je neroazure

  • 1
Fudbal Liga šampiona Inter Milan Bajern Minhen Foto: Tanjug/AP

Jedan od glavnih sponzora Fudbalskog kluba Inter iz Milana, kompanija "DigitalBits", nije uplatila niti cent od ugovorenih 25 miliona evra na osnovu sporazuma sa "neroazurima", prensoe italijanski mediji. Prema finansijskim izveštajima koje je na uvid javnosti ponudio Inter, kompanija čija je osnovna delatnost blokčejn tehnologia, nije uplatila niti jednu od tri rate u visini od osam miliona evra od početka tekuće sezone.

Ime brenda "DigitalBits" Interu piše na dresovima od ove sezone, kada je i stupio na snagu sporazum dve strane.

Prva rata je trebalo da bdue uplaćena još u junu prošle godine, naredna u oktobru, a treća i poslednja u februaru ove godine. Inter, uz to, nije dobio ni ugovorene bonuse u visini od 1.25 milion evra u dve rate.

Ovim povodom Inter je izdao saopštenje:

- "DigitalBits" nije uplatila osnovno obeštećenje od 24 miliona evra kao ni dodatne bonuse u visini do 1.25 miliona - kaže se u objavi italijanskog kluba u kojoj se još dodaje:

- Razumemo da je nastupila kriza na tržištu kriptovaluta, koja se pogrošala uu drugoj polovini prethodne godine, i koaj je značajno uticala da naš klijent ispuni svoje obaveze.

Zbog novonastale situacije "Suning grupa", većinski akcionar Intera, ubacila je dodatnih 10 miliona evra u klub, koji su proistekli iz zajma od 300 miliona evra od "Oaktree Capital Management-a".

Inter je potvrdio da je 22. februara 2023. primljen novi akcionarski zajam od 10 miliona evra od kompanije "Grand Tower".

"Grand Tower" je jedna od holding kompanija preko koje Suning kontroliše klub.

Video: Ekskluzivan intervju s Dušanom Vlahovićem: O Ibrinoj poruci na srpskom, razgovoru s Ronaldom...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA