Vreme čitanja: oko 1 min.

Navijački bunt u Nišu: Meraklije napustile tribine Čaira u 40. minutu meča sa Vojvodinom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najvernije pristalice Radničkog ogorčene zbog termina u kojima se igraju mečevi Superlige

  • 4
navijači radničkog Foto: MN Press

Prazni stadioni postali su zaštitni znak superligaških utakmica, a baš takav ambijent sačekao je danas u Nišu, na Čairu, fudbalere Radničkog i Vojvodine. Gosti su slavili ubedljivo 4:1, a utakmicu je, osim dominacije gostiju na terenu, obeležio i bunt navijača domaćeg tima.

Popularne Meraklije su iz protesta izašle sa stadiona u 40. minutu utakmice.

U toku dana stiglo je i objašnjenje njihovog takvog postupka - i prenosimo ga u celosti.

- Braćo Meraklije, obaveštavamo sve svoje članove i širu javnost, da od ovog trenutka, navijačka grupa Meraklije Niš zvanično prestaje da prati utakmice u ovim izopačenim terminima preko radnih dana. Žestoko odbijamo da dajemo legitimitet i idemo po volji kako Areni sport i njihovim terminima, tako i Fudbalskom savezu koji sve to odobrava. Svedoci smo situacije da nemarom ili pukom "slučajnošću" naređamo više utakmica radnim danima nego vikendom ili da nam se padnu 4 uzastopna ponedeljka za redom! Na današnjoj utakmici izašli smo u 40. minutu, nakon pola sata usmerenih isključivo protiv Saveza i Arene sport. Na stadionu je umesto navijača ostala parola, umesto huka sa tribina - muk. Tako će biti i na dalje dokle god bude moralo, jer ovom ugnjetavanju ljubitelja fudbala za vikend i zdravog razuma se mora stati na kraj! Nismo jedina grupa koja se odlučila na ovakav potez, a nadamo se da će se sve grupe u Srbiji priključiti bojkotu radnih dana! - piše u proglasu niških navijača uz parolu "Hoćemo fudbal za vikend, fudbal se igra za navijače".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lik

    28. februar 2023 | 22:32

    Jeste da ih ima desetak ali su u pravu. Zna se kad se fudbal igra, vikend I termini zna se

  • Dejan

    1. mart 2023 | 06:27

    U pravu su....Bitno da je Arena preuzela sve zivo da prenosi i sad kad im je zgusnut raspored onda treba klubovi da im se prilagodjavaju.... Neka ukljuce jos 10-ak kanala pa gledaoci neka biraju sta ce da gledaju....

  • Veoma

    28. februar 2023 | 23:58

    nebitna šaka seljaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA