Vreme čitanja: oko 1 min.

Skandal trese portugalskog velikana: Klub optužen za "poresku prevaru", pod istragom i bivši predsednik

Vreme čitanja: oko 1 min.

Republičko javno tužilaštvo je potvrdilo da istraga postoji, iako nisu želeli da navode imena osumnjičenih aktera

  • 1
FK PSŽ - FK Benfika Foto: Tanjug/AP/Armando Franca

Fudbalski klub Benfika našao se u velikim problemima.  Kako prenose portugalski mediji, portugalski sud je pokrenuo istragu protiv kompanije koja upravlja klubom zbog navodne poreske prevare.

Kako se navodi, u sve je upleteno i nekoliko menadžera Benfike, a  u optužbama se navodi da su otvorili "fond za izdavanje lažnih faktura". Pored toga, među glavnim osumnjičenima našli su se Luis Felipe Vijeira, koji je obavljao funkciju predsednika kluba od 2003. do 2021. godine, kao i Domingo Soares De Oliveira, koji je trenutni predsednik kompanije "Benfika SAD", koja upravlja fudbalskim klubom.

Tim povodom, ova kompanija se oglasila kratkim saopštenjem.

- Kompanija je optužena za poresku prevaru. Članovi koji su bili u upravnom odboru od 2016. do 2020. godine od kojih je jedan i dalje na funkciji, takođe su optuženi za isto delo, kao i za falsifikovanje dokumenata - navodi se u saopštenju kompanije "Benfika SAD".

Takođe, Republičko javno tužilaštvo je potvrdilo da istraga postoji, iako nisu želeli da navode imena osumnjičenih aktera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA