Vreme čitanja: oko 1 min.

Predsednik Fiorentine hvali Jovića, a proziva Vlahovića: "Dao 10 golova za Juve, a mi zaradili 70 miliona"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Roko Komiso i dalje ima "pik" na Dušana Vlahovića

  • 0
Luka Jović, Dušan Vlahović Foto: MN Press

Prvi čovek Fiorentine, američki biznismen italijanskog porekla Roko Komiso, bio je gost na Ekonomskom fakultetu u Firenci, gde je pričao i o srpskim reprezentativcima, Luki Joviću i Dušanu Vlahoviću.

Komiso je istakao da je prodaja Vlahovića bila dobra za klub, jer su od tog transfera doveli dva napadača - Kabrala i Jovića, od kojih je prvi plaćen 15 miliona prvi i drugi koji je doveden bez obeštećenja, a pritom je u klupskoj kasi ostalo još 70 miliona evra.

- Vlahović je hteo je da ode u Juventus. Mnogi su nas kritikovali, a novine su pisale: Kabral i Jović donedavno nisu davali golove, ali to nije bilo tačno. Van Intera i Napolija, Fiorentina je u rangu sa Juventusom, Milanom i ostalima. Ali niko o tome nije pisao. Mi smo Kabrala i Jovića platili 15 miliona i 0 evra i već su nam dali 20 golova u tri takmičenja u kojima igramo.

- Umesto toga, Vlahović je u Torinu postigao 10 golova, od čega 2 iz penal, a on je tačno polovina od naša dva napadača. I u svemu tome smo zaradili 70 miliona evra. Dogovor Kabral - Jović je bio odličan za nas, a Vlahovićev nije za Juventus - rekao je Roko Komiso.

roko komiso Roko Komiso; Foto: youtube/ACF Fiorentina

Dušan Vlahović je ove sezone na 23 utakmice dao 10 golova uz četiri asistencije, od toga je osam puta tresao mrežu u Seriji A uz dve asistencije. Ipak, ne treba zanemariti i da je Vlahović dobar deo sezone propustio zbog povrede.

Luka Jović je takođe u dresu Fiorenine ove sezone dao 10 golova, ali je odigrao 33 utakmice. Najefikasniji je u Ligi konferencija, gde je šest puta tresao mrežu, dok je tri puta to činio u Seriji A, a jednom u Kupu Italije.

Video: Ovo su najplaćeniji srpski sportisti: Jokić uskoro prevazilazi Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA